FOTO: Antunovo v Marofu: Danas ponovno "Sastanak u traperu", ljetno kino i Juraj Galina

VV | 10.6.2018. u 10:25h | Objavljeno u Našim krajem

I subotnji program obilježavanja Dana Grada Novog Marofa – „Antunova v Marofu“ izazvao je ogroman interes Novomarofčana i gostiju u njihovom gradu.
Prevladavali su zabavni i sportski te sadržaji za mlade. Za najmlađe je organiziran dječji disco, „Šarene palačinke“ i „Retroigraonica“ te ljetno kino. Druženja u Novom Marofu počela su od jutra „Obrtničkim kotlićem“ te nastavljena degustacijom jela i vina u organizaciji Udruge Pinta, Lovačkog društva Vepar i Streličarskog kluba Termika. Atraktivna je bila „Utrka u štiklama“, ove godine posebna jer su se natjecale mame i kćeri u štiklama.

Subota je donijela nastavak „Sastanka u traperu“, prema riječima voditeljice ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa Renata Horvatić, „punog pogotka“.
– Ponovo je pokazan veliki interes, u subotu za moderirani razgovor aktera, tada mladih organizatora open air koncerta 1981. U Novi Marof su dovedeni Aerodrom, Parni valjak, Drago Mlinarec, Drugi način. Bio je to jedan od najvećih open air koncerta u ovom dijelu Hrvatske. A ljudi su se prisjetili tog vremena prikladno, odjeveni u traper – kazala je Horvatić.

U razgovoru su sudjelovali Damir Paldi, Zdravko Koščak, Eduard Meštrić i Miljenko Maltar uz moderatora Davora Pejnovića. Složili su se da „to ne da je bilo ludo, nego je bilo suludo u to vrijeme“. „Sastanak u traperu“ nastavljen je uz muziku s gramofonskih ploča i vremeplovnu sobu koja je pokazala kako se živjelo 80-ih, s osvrtom na traper i zlatno doba Novog Marofa, a subotnji dan tog dijela manifestacije završio je koncertom jamIT-ja.

Središnji dio večernjih događanja bio je odličan koncert Ivana Zaka, koji je do kraja ispunio prostor pred glavnom pozornicom.

Nedjeljni program donijet će novitet „Antunova v Marofu“ – Dan otvorenihvrata Zajednice športskih udruga u Zagorskoj ulici. U isto vrijeme, od 10 sati, održavat će se međunarodni kup Grada Novog Marofa u lovu ribe na ribnjacima ŠRD Novi Marof, a gradske ulice bit će mjesto likovne kolonije. Za najmlađe, tu je opet Gradionica te ljetno kino, a od 18 mališani će se družiti s groficom Lujzom.

Pola sata prije toga na pozornici će početi 17. Folklorni festival „Antunovo v Marofu“. Posljednji dan „Sastanka u traperu“ od 17 sati nudi muziku s ploča, plesnjak i ljetnu kuhinju. Nedjelja u Novom Marofu završit će koncertom koncertom Juraja Galine od 21 sat, na glavnoj pozornici.

Označeno u