FOTO: Adventski vijenac i ove godine krasi središte Jurketinca Foto: Udruga žena Jurketinec

FOTO: Adventski vijenac i ove godine krasi središte Jurketinca

Varaždinske vijesti | 6.12.2017. u 14:00h | Objavljeno u Našim krajem

Posljednjih nekoliko godina Udruga žena Jurketinec u vrijeme došašća ukrašava središte svog sela, u iščekivanju jednog od najvećih kršćanskih blagdana – Božića.

- Jurketinec, mjesto u općini Maruševec jedino je mjesto u čitavoj općini od 16 naselja u kojem djeluje Udruga žena i jedino mjesto koje svake godine obasja svjetlost adventskih svijeća. Ove godine posebno smo ponosni, jer je Jurketinec dobio najljepši adventski vijenac do sada - ističu iz Udruge žena Jurketinec.

Članice udruge svake godine svojim trudom, zalaganjem i radom iznenađuju svoje sumještane pa su tako ove godine izradile prekrasne svijeće i uredile adventski vijenac. Pohvale pristižu sa svih strana, što od mještana Jurketinca, što od prijateljskih udruga, a i od vodstva Općine Maruševec, koja je Udruzi žena pomogla oko uređenja terena na kojem je smješten vijenac.

- Prema kršćanskim tradicijama, svaka od četiri svijeće ima svoju simboliku. Prva označava nadu, druga mir, treća radost, a četvrta ljubav - napominju članice udruge koje su svima poželjele da u ovo vrijeme došašća ne gube nadu, da pronađu mir i radost u srcima i ljubav među bližnjima.

 

Galerija slika