FOTO Advent na Voći: Fritula, sarme i gina za sve, Djed Mraz stigao na vatrogasnom vozilu!

vv | 24.12.2022. u 18:57h | Objavljeno u Našim krajem

Voćancima i gostima, a posebice najmlađima, predbožićni ugođaj uljepšala je u petak manifestacija “Advent na Voći”, u organizaciji Općine Donja Voća i Turističke zajednica područja sjever Zagorja.

- Ovo je drugi po redu Advent u Općini. Bila je tu bogata i šarolika ponuda OPG-ova, uključile su se sve lokalne udruge, Marija Cafuk pripremila je sarme, a donacije idu u humanitarne svrhe za potrebite. U organizaciju Adventa uključili su se i vatrogasci i mladi, koji su pripremali punč i kuhani gin – rekla je načelnica Donje Voće Sanja Kočet.

Osim bogate gastronomske ponude, nastupili su KUD Voća i župni zbor “Ljubav i mir”, a Djed Božićnjak stigao je s punom vrećom darova i to na – vatrogasnom vozilu. Božić se u Voći obilježava cijeli tjedan. U utorak, 20. prosinca, predškolci su posjetili načelnicu i okitili jelku u prostorijama Općini, a kao nagradu za pomoć načelnica im je podijelila prigodne adventske čizmice sa slatkišima 

ds.jpg

- Osnovnoškolci su pekli kolače i pripremili 30 božićnih paketa te ih podijelili lokalnim starijem stanovništvu, kojeg imamo u projektu Zaželi – rekla je načelnica Kočet.

ds1.jpg