FOTO 'Advent na Voći': Djeca DVD-a Donja Voća izrađivala božićne čestitke u Etno kući

vv | 19.12.2023. u 19:06h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji DVD-a Donja Voća, u nedjelju je u Etno kući u Gornjoj Voći održana radionica izrade božićnih čestitki na kojoj su mali vatrogasci izrađivali jedinstvene rukotvorine. Radi se o božićnim čestitkama i označnicima za knjige koje su zainteresirana djeca radila s puno volje, ljubavi, pažnje i zanimanja.

Radionica je okupila oko 40 djece koja su na raspolaganju imala sav potreban materijal te su napravili prekrasne čestitke od kojih će neke ići na prodaju, a neke ostavljaju sebi za uspomenu. DVD Donja Voća trudi se da ovakve događaje organiziraju barem jednom mjesečno.

Lijepe čestitke

Učiteljica likovne kulture u OŠ Ivanec Martina Gregur Županić je istaknula kako je ovo druga godina kako pomaže u ovoj radionici te kako je ova večer vrlo uspješna.

- Mene su pozvali kao vanjskog suradnika da malo pomognem u likovnim radionicama. Ja inače radim kao učiteljica likovne kulture u Osnovnoj školi u Ivancu i ovo je druga godina da pomažem u ovoj radionici. Izrađivali smo čestitke i označnice za knjige. Koristili smo različite vrste papira i materijala, a djeca su se pritom odlično zabavila - istaknula je učiteljica Martina Gregur Županić.

- Večeras je sve jako uspješno. Bitno je da su djeca uživala. Napravljeno je dosta lijepih čestitki koje možemo staviti u prodaju, a neke će djeca nositi doma - dodala je.

Trenerica muškog dječjeg pomlatka Lucija Kučina osvrnula se na skupinu dječaka koje trenira u DVD Donja Voća te na radionice koje pokušavaju održati barem jednom mjesečno.

- Treniram dječake kojih imamo sada za dvije ekipe otprilike. Kroz cijelo ljeto smo išli na takmičenja i na kupove. Osvojili su nekoliko prvih mjesta. Imamo treninge dva puta tjedno po dva sata otprilike. Dečki vježbaju štafetu, klasične vježbe za pomladak - rekla je trenerica i nadodala:

Za posebne prilike organiziramo radionice. Za Halloween smo imati tikve pa smo imali novogodišnju radionicu, uglavnom družimo se. Pokušavamo se naći barem jednom mjesečno pa napravimo neke radionice – istaknula je Kučina.

Trener ženskog podmlatka DVD Donja Voća Marko Stočko rekao je kako imaju 19 cura u ekipi te da su ove godine postigle zapažene rezultate, a radionicu su napravili da se cure malo podruže.

- Ove godine prvi puta treniram cure. Imamo treninge dva puta tjedno i dosta se trude. Danas smo napravili jednu radionicu, izrada božićnih čestitki. Želimo da se cure malo podruže, da vide da smo mi treneri za njih ovdje i one za nas – naše uzdanice u ovom DVD-u - rekao je trener Stočko i nadodao:

 Danas-sutra će nas one zamijeniti jer ima dosta želje, ali i poštovanja prema nama trenerima. Imamo jako veliku potporu od predsjednika, zapovjednika DVD-a Donja Voća, ali i veliku potporu od Općine. Sve najbolje mogu reći. Da nema njih ovdje i da nema ovih super trenerica koje nam pomažu i koje nas podržavaju, Općine i svih ostalih te roditelja i sponzornebi svega ovog bilo – zaključio je trener Stočko

Mjesec ljubavi

Načelnica Donje Voće Sanja Kočet istaknula je da je mjesec prosinac poseban po iskazivanju ljubavi prema drugima.

- Ono što je posebno čarobno u prosincu je to što smo spremniji nego ikada dijeliti ljubav i radost s drugima, čak i s onima koje ne poznajemo, ali osjećamo da im je ljubav potrebna. U suradnji s našim udrugama, treću godinu za redom, pokušavamo tjedan prije Božića učiniti posebnim za svakog mještanina naše općine te da se osjeti posebna čarolija i u cijeloj zajednici. I to se stvarno vidi i osjeća - rekla je načelnica Kočet te nadodala:

Tako se, uz ovu radionicu DVD-a, proteklog tjedna organizirala adventska radionica u organizaciji udruge ‘Vjeruj, možeš’ na kojoj su naši najmanji sumještani pripremali fine kolače i izrađivali čestitke za naše najstarije sumještane koje ćemo, uz prehrambene pakete, podijeliti do Božića. Subotnja večernja druženja tijekom prosinca, bila su rezervirana za paljenje adventskih svjećica koja su palili najmlađi sumještani, a paljenje četvrte slijedi nam na dan proslave ‘Adventa na Voći’ – istaknula je načelnica Kočet.

Dodala je kako će predškolci zajedno okititi bor u prostorijama Općine, dodijelit će se nagrada za najbolje pismo Djedu Mrazu, te će svi uživati u bogatom glazbenom programu.

- Dan prije Adventa stižu nam i osnovnoškolci na zajedničko kićenje bora ispred zgrade Općine, a slijedi nam i završno druženje na trećem po redu ‘Adventu na Voći’ koji je pripremljen u suradnji s našim udrugama koje će za sve naše sumještane i goste pripremiti bogatu gastro ponudu. Po prvi puta organizirali smo i nagrađivanje najboljeg pisma Djedu Mrazu, a najkreativnijeg mališana Djed Mraz će nagraditi posebnim poklonom. Svi posjetitelji će moći uživati u bogatom glazbenom programu koji započinje nastupom Nenada Kumrića Charlieja i klape Motovun, te se nastavlja uz prigodne božićne pjesme crkvenog zbora i KUD-a ‘Voća’, dok će glazbeni program upotpuniti i DJ Miro - rekla je načelnica Kočet i za kraj istaknula:

- Kad se dobrota, zajedništvo i humanitarnost spoje na jednom mjestu tada je ovakvo adventsko druženje pun pogodak - zaključila je.

Advent-na-Voci-Program.jpg