FOTO 33. obljetnica HDZ-a Gornji Kneginec. Kaniški: Zatvorili smo boljku - odlagalište otpada

vv | 4.3.2023. u 12:40h | Objavljeno u Našim krajem

HDZ Gornjeg Kneginca proslavio je u petak, 3. ožujka, svoju 33. obljetnicu 

Predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Goran Kaniški prigodnim se riječima obratito okupljenima, a svečanost su dolaskom uveličali i drugi visoki dužnosnici HDZ-a.

Kaniški je istaknuo kako je HDZ u 30 godina u Općini Gornji Kneginec na vlasti 25 godina.

- Prije mene se u deset godina izmijenilo sedam načelnika i tri povjerenika Vlade. Nakon toga smo zatvorili odlagalište otpada i otad sam 20 godina načelnik. Zatvorili smo boljku oko koje su se lomila koplja i oko kojeg su bili prosvjedi, a koja je sve manje nosila našoj općini. Utjecali smo time i na širu varaždinsku politiku jer smo stvorili bale zbog kojih danas kolega Habijan ima glavobolje. Nakon gotovo 25 godina zatvorili smo to odlagalište na kojemu je preko milijun kubika smeća bilo odloženo, a danas tu imamo perspektivnu zonu koja zapošljava ljude ne samo iz Kneginca, nego i iz svih okolnih mjesta – rekao je Kaniški.

Okupljenima se obratio i prvi predsjednik općinskog HDZ-a Anđelko Mihalić, koji je rekao da su se nakon utemeljenja HDZ-a u varaždinskom HNK-u, sljedeći sastanci u održavali ovoj Općini - i to zbog jednog razloga.

- Ovdje nije bilo ništa upitno, a u prvim redovima su sjedili ljudi koji su prešli križni put. Sjećam se dobro, kad je svirala himna i visjele su naše zastave, oni su plakali – rekao je Mihalić.

Predsjednik županijskog HDZ-a i župan Anđelko Stričak govorio je o nedavno predstavljenoj županijskoj strategiji razvoja koja sadrži 50 projekata.

- Garantiram vam da ćemo u tome uspjeti. Pogledajte samo malo sredine koje vode naši dužnosnici. To su najnaprednije sredine i to uvijek naglašavam - Gornji Kneginec, Ljubešćica, Novi Marof, Visoko. Bednju su šesnaest godina vodili stručnjaci poput Čačića i sad tek doživljava u svakom pogledu bum - rekao je Stričak.

Galerija slika