Filmska fešta "Ženijalni dani" po prvi put i u Novom Marofu

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.3.2017. u 14:10h | Objavljeno u Našim krajem

I ove će se godine u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača u neovisnim kinima diljem Hrvatske održati Ženijalni dani, filmska fešta povodom Međunarodnog dana žena koji se slavi 8. ožujka.

Treći Ženijalni dani održavaju se od 7. do 12. ožujka i na kino platna donose tri filmska ostvarenja koja ne smijete propustiti. U programu ove godine sudjeluje 25 gradova i 28 neovisnih kina, u kojima će gledateljice i gledatelji moći vidjeti jedan kultni klasik i dva značajna suvremena filmska naslova.

Pučko otvoreno učilište Novi Marof prvi puta sudjeluje u Ženijalnim danima i tim povodom će se u subotu 11. ožujka u 19 sati prikazat francuski film "Sve što dolazi", djelo mlade francuske redateljice Mie Hansen-Løve za koji je ovjenčana Srebrnim medvjedom za najbolju režiju na Berlinaleu, a brojni kritičari uvrstili su film među najbolja ostvarenja u 2016. godini.

Film govori o Nathalie, profesorici filozofije u srednjoj školi u Parizu koja strastveno radi svoj posao i obožava učenicima prenositi ljubav prema kritičkom razmišljanju. Udana s dvoje djece, rastrgana je između svoje obitelji, bivših učenika i vrlo posesivne majke. Jednoga dana, suprug joj objavi da je napušta zbog druge žene. S novostečenom, nametnutom slobodom, Nathalie se nalazi pred izazovom da iznova stvori svoj život.

Ulaznice se kupuju na blagajni, a za svaku kupljenu ulaznicu, jedna se dobije gratis.