Europski dan jezika: Prepoznata važnost višejezičnog obrazovanja

VV | 28.9.2022. u 13:41h | Objavljeno u Našim krajem

U projekt obilježavanja Europskog dana jezika, koji se ove godine održava 1. listopada od 10.00 do 13.00 sati po 13. puta, uključene su osnovne škole s područja grada Varaždina, a to su IV., VI., V., III. i II. Osnovna škola, te osnovne i srednje škole s područja Varaždinske županije, a to su Osnovna škola Tužno, Višnjica, Donja Voća, Cestica, Breznički Hum, Trnovec, Radovan, Petrijanec, „Vladimir Nazor“ Sv. Ilija, Ljubešćica, Kamenica, Ivanec, Maruševec, Vidovec te Gospodarska škola i Elektrostrojarska škola Varaždin te I. privatna gimnazija Varaždin.

Projekt je pokrenut na inicijativu učiteljice njemačkog jezika Lee Lesar-Dolenc (OŠ Vidovec), a uz potporu udruge „Europski kulturni krug- EKULT“ - Udruge za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske.

- Budući da smo mi kao učitelji prepoznali važnost višejezičnog obrazovanja odlučili smo baciti svijetlo i na njemački jezik. Njemački jezik važan je za Varaždinsku županiju kako zbog geografskog položaja na kojem se ona nalazi tako i zbog gospodarstva. U podučavanju naglašen nam je komunikativni pristup usmjeren na govornu komunikaciju i aktivnu uporabu njemačkoga jezika koja je vrlo važna pogotovo u našem podneblju - javljaju iz EKULT.

Program vezan uz obilježavanje ovog dana odvija se pod motom „Deutsch ist nah!“, a osmišljen je kroz prezentaciju suvenira koje su izradili učenici nabrojenih škola sa simbolima Republike Njemačke, nagradnog kviza i kratkog zabavnog programa.

Označeno u