Etnografskom izložbom počinju 10. Dani službenice Božje Marice Stanković Foto: Tibor Martan / FB

Etnografskom izložbom počinju 10. Dani službenice Božje Marice Stanković

Varaždinske vijesti | 26.8.2022. u 14:29h | Objavljeno u Našim krajem

Etnografskom izložbom "Blažena Djevica Marija u pučkoj pobožnosti", koja će biti otvorena u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" Novi Marof u subotu 27. kolovoza u 18 sati, počinju jubilarni, 10. Dani službenice Božje Marice Stanković, koji se održavaju u Madžarevu, Novom Marofu i Kamenoj Gorici.

Na izložbi će biti predstavljene zidne slike, svete sličice, molitvenici, svijeće i krunice i drugi nabožni predmeti kojima su naši preci odavali poštovanje Blaženoj Djevici Mariji. Autor izložbe je Tibor Martan, dipl. etnolog, a u programu otvorenja izložbe sudjeluju Stanka Obadić Tomić, Nada Vugrinec i Sanja Vulić. U glazbenom programu nastupaju Kulturno-umjetničko društvo "Beletinec" i Kulturno-umjetničko društvo "Kraljica mira". Organizatori izložbe su Pučko otvoreno učilište Novi Marof i Kulturno-umjetnička udruga "Magda i Luisa".

Program 10. Dana službenice Božje Marice Stanković:
27.08. - Kulturni centar Ivan Rabuzin Novi Marof, 18.00 h, otvorenje izložbe Marija u pučkoj pobožnosti (glazbeni gosti: KUD Beletinec i KUD Kraljica mira)
28.08. - 18.00 h, Društveni dom u Kamenoj Gorici, pješačenje na Kožljak do poklonca Gospe Lurdske, duhovno vodstvo velečasni Josip Drvoderić.
02. 09. - crkva sv. Vida i sv. Jurja u Madžarevu, 18.00 h, Recital duhovne poezije Svetlost na bregu i predavanje Petra Bilobrka o Marici Stanković.
03. 09. - crkva sv. Vida i sv. Jurja u Madžarevu, 18.00 h, sv. Misa (pjeva zbor Kraljica mira), 19.00 h koncert duhovne glazbe Vokalne skupine Sveti Marko i Kadedralnog zbora s Krka.

Organizator je Župa sv. Vida i sv. Jurja - Madžarevo, a podršku organizaciji su dali Pučko otvoreno učilište Novi Marof, Crkveni zbor "Kraljica mira" iz Podruta, Udruga umirovljenika i starijih osoba Ljubešćica, Kulturno-umjetničko društvo "Kraljica mira", Dramska družina "Ozana" iz Visokog, Dramska družina "Videki" iz Novog Marofa i Kulturno-umjetnička udruga "Magda i Luisa" iz Madžareva.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci