Energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta na području Općine Petrijanec

Uz velike projekte na uređenju i izgradnji komunalne i cestovne infrastrukture kao i na javnim objektima, od vrtića do društvenih domova, u Općini Petrijanec nastavlja se i obnova javne rasvjete. Tako je Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije prijavljen projekt za sufinanciranje pod nazivom “Energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta na području Općine Petrijanec – 2. FAZA”, vrijednog ukupno 586.008,75 kuna. Nakon što je projekt ocijenjen iznimno dobrim, potpisan je ugovor prema kojem će ga Ministarstvo sufinancirati s ukupno 200.000,00 tisuća dok će se veći dio sredstava osigurati iz proračuna.

Ovim projektom rekonstrukcije sustava javne rasvjete u Općini Petrijanec primjenom mjera energetske učinkovitosti i zaštite od svjetlosnog onečišćenja izvršiti će se, u naseljima Strmec Podravski i Družbinec zamjena dotrajalih svjetiljaka sa svjetiljkama koje su ekološki i energetsku usuglašene sa važećom zakonskom regulativnom normom i Zakonom o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja.

Ovim projektom je predviđeno zamjena starih svjetiljaka njih ukupno 108 komada, te dopuna na mjestima gdje sada nema svjetiljki i usklađenje sa normom HRN EN 13 201 – ukupno 111 kom. Ukupno će biti ugrađeno novih 219 novih LED svjetiljki.

Rok za izvođenje radova je ožujak 2020. godine a radovi su već počeli. Projektom su obuhvaćene ulice naselja Družbinec: Prvomajska ulica, Komarska ulica, Ulica Zrinskih i Frankopana, Dravska ulica, Livadarska i Vrtna ulica te ulice naselja Strmec Podravski: Ulica Braće Radić, Podravska ulica, Vidovićeva ulica.

Podsjetimo, Općina Petrijanec prošle je godine provela projekt modernizacije ukupno 6,3 km javne rasvjete naselja Petrijanec i Majerje, s ugrađenom 191 svjetiljkom nove generacije LED izvora svjetlosti na produljenim krakovima sukladno projektu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.