NE KAMENOLOMU "U ovoj utakmici namjeravamo pobijediti, bez obzira na veličinu kapitala i moć politike!" Foto: Eko udruga

NE KAMENOLOMU "U ovoj utakmici namjeravamo pobijediti, bez obzira na veličinu kapitala i moć politike!"

Varaždinske vijesti | 16.10.2022. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

U petak je u društvenom domu u Ivanečkoj Željeznici održan zbor građana na temu potencijalnog kamenoloma Siljevec.

Eko uduga "Naša Ivanščica" oglasila se nakon sastanka na društvenim mrežama. Objavu naslovljenu Još glasnije "NE KAMEMOLOMU"! prenosimo u cijelosti.
- Još glasnije "NE KAMEMOLOMU"!
U petak je u društvenom domu u Ivanečkoj Željeznici održan zbor građana na temu potencijalnog kamenoloma na Siljevcu. Sastanak je otvorio predsjednik mjesnog odbora Vlado Mudri, a vodio ga je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić. Sastanku su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, predsjednik gradskog vijeća Zdenko Đuras, nekoliko gradskih vijećnika, vodstvo Eko udruge "Naša Ivanščica" te velik broj žitelja Željeznice i Ivanečke Željeznice.

Prikupljeno 9.694 potpisa

Gradonačelnik Batinić izvijestio je sve prisutne o aktivnostima koje provodi Grad po pitanju zaustavljanja kamenoloma i o rezultatima peticije protiv otvaranja kamenoloma. Do sada je skupljeno je 9694 potpisa što je respektabilna brojka na koju se nitko ne može oglušiti. Možda ovi potpisi nemaju formalno-pravnu snagu, ali su itekako pokazatelj javnog mišljenja, javnog opredjeljenja - oni su pokazatelj javnog interesa.
Uz gradonačelnika, podršku mještanima dali su i predsjednik gradskog vijeća Zdenko Đuras koji je rekao da se protivi kamenolomu pod bilo kojim uvjetima te da će iskoristiti sav svoj politički utjecaj da se taj projekt zaustavi. Čista priroda, svježi zrak, zdrav okoliš - to je ljudima bitno za egzistenciju i nikakav kamenolom na ovom području ne dolazi u obzir.

Tema u EU parlamentu

Vodstvo Eko udruge "Naša Ivanščica" informirala je sve prisutne o aktivnostima koje provodi po ovom pitanju pa su građani saznali da će Ivanečka Željeznica i Željeznica biti tema u Europskom parlamentu, kod Europskog odbora za zaštitu prirode i okoliša. Materijali su pomno pripremljeni i poslani u Europski parlament. Gradonačelnik je izjavio da smo svi u ovome zajedno - bez obzira na stranačku boju, svima je interes zaustavljanje kamenoloma jer je on izravna ugroza kvalitete života ovog kraja.
Nakon završetka sastanka, vodstvo Eko udruge"Naša Ivanščica" podijelilo je volonterima tematski pripremljene plakate koji su dodatni izraz stava i mišljenja stanovnika.
- Ovo je utakmica u kojoj namjeravamo pobijediti, bez obzira na veličinu kapitala i moć politike koji su nas u nju uvukli!