Edukacija iz pružanje prve pomoći za djelatnike dječjih vrtića

J.Š./Varaždinske vijesti. | 16.2.2016. u 16:42h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u skladu s javnim ovlastima započelo je početkom veljače 2016. s provedbom edukacije osposobljavanja djelatnika odgojno-obrazovnih ustanova za pružanje prve pomoći učenicima sa zdravstvenim teškoćama.

Prve dvije edukacije održane su u periodu od 3. do 11. veljače za 34 djelatnika dječjih vrtića „Novi Marof“ iz Novog Marofa i „Tratinčica“ iz Varaždinskih Toplica.

Edukacija je provedena pod vodstvom dr. med. Tanje Sakač, licencirane predavačice prve pomoći, a polaznici su kroz predavanje i praktične vježbe usvojili znanja i vještine o sljedećim temama: astma, konvulzije, hiperventilacija, šećerna bolest, alergije i anafilaktički šok, krvarenje i otvorene ozljede, ozljede kostiju i zglobova, besvjesno stanje i osnovno održavanje života.

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof ponudilo je program edukacije svim odgojno-obrazovnim ustanovama na području svojeg djelovanja uključujući i dječje vrtiće, a sredstva za njegovu provedbu osigurana su u proračunu GDCK Novi Marof.

Cilj edukacije je da djelatnici odgojno-obrazovnih ustanova usvoje osnovna znanja o bolestima i određenim stanjima, prepoznaju promjene u ponašanju i pojavu prvih simptoma te staloženo i bez panike pravovremeno pruže adekvatnu pomoć i spriječe daljnje komplikacije, a u iznimnim situacijama i spase život.

Edukacija se provodi u skladu s „Pravilnikom o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima“ te na temelju odobravanja samog programa Crvenog križa od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje.

 

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci