DVD Petrijanec potpisao ugovor za nabavku novog navalnog vozila

VV | 28.2.2023. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

U petak 24.2.2023. Dobrovoljno vatrogasno društvo Petrijanec potpisalo je s tvrtkom AS Lenček d.o.o. ugovor o nabaci novog navalnog vatrogasnog vozila. Nakon provedenog postupka javne nabave, ugovor su potpisali predsjednik DVD-a Petrijanec Darjan Lukaček te direktorica tvrtke AS Lenček d.o.o., Antonija Lenček.

Potpisivanju su, uz dužnosnike i članove DVD-a Petrijanec prisustvovali i načelnik Općine Željko Posavec te predsjednica VZO Petrijanec Nataša Šincek.

DVD Petrijanec, uz kombi vozilo, trenutno posjeduje navalno vozilo staro trideset i sedam godina te se o zamjeni istog počelo razmišljati 2019. godine, zbog dotrajalosti te sve većih troškova održavanja i servisa. Kako se u godini nabavke ne bi previše opteretio općinski proračun, Općina Petrijanec 2021. i 2022. godine osigurala po 200.000,00 kuna za kapitalna ulaganja odnosno nabavu spomenutog vozila (ukupno 53.089,12 €). Prema riječima načelnika isti godišnji iznos od 200.000,00 kn ili (26.544,56 €). biti će osiguran i ove godine.

Predsjednik DVD-a Darjan Lukaček rekao je kako se prvobitno razmišljalo o nabavci rabljenog vozila, do petnaest godina starosti, no nešto kvalitetno i što zadovoljava potrebe DVD-a Petrijanec nije bilo moguće pronaći. Zatim se razmišljalo o novoj vatrogasnoj nadogradnji na rabljeno podvozje no nakon ponuda i izračuna ustanovljeno je da je vrijednost takvog vozila 75% od vrijednost novog te je u dogovoru s Vatrogasnom zajednicom općine i Općinom Petrijanec odnosno načelnikom odlučeno da se ide u nabavku potpuno novog navalnog vatrogasnog vozila. Na kraju se zahvalio na suradnji Općini Petrijanec i načelniku Željku Posavcu.

Ugovor je vrijedan 223.125,00 eura a rok isporuke vozila je godinu dana no ukoliko će sve ići po planu to bi moglo biti i krajem ove godine. Valja spomenuti da je ovo peto navalno vozilo koje DVD Petrijanec nabavlja u svojoj 112 godina dugoj povijesti ali prvo potpuno novo i većinski financirano od strane Općine Petrijanec.

Galerija slika