DVD Maruševec proslavio 110. rođendan

N.P./VV | 3.10.2017. u 08:01h | Objavljeno u Našim krajem

Pod pokroviteljstvom Općine Maruševec, a uz nazočnost brojnih visokih dužnosnika civilne i vatrogasne vlasti, te pripadnika 22 dobrovoljna vatrogasna društva, DVD Maruševec je u subotu obilježio 110 godina neprekidnog rada i postojanja.

Svečanosti su nazočili saborski zastupnici prof. dr. sc. Slaven Dobrović i Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Josip Špoljar, zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Stjepan Ptiček, počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Teodor Fricki, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović i Ivica Labaš, te predstavnici institucija i udruga s kojima DVD Maruševec surađuje.

Središnje obilježavanje održano je u subotu, a započelo je mimohodom vatrogaskinja i vatrogasaca iz 22 dobrovoljna vatrogasna društva i njihovih vatrogasnih vozila, uz pratnju limene glazbe sv. Martin iz Brezničkog Huma, nakon čega je slijedila sveta misa za vatrogasce te blagoslov novog vatrogasnog vozila.

Na svečanoj se sjednici prisutnima u ime društva obratio predsjednik Renato Podbojec, koji nije krio zadovoljstvo tolikim brojem visokih uzvanika, predstavnika DVD-a i gostiju, istaknuvši kako je iza njih 110 godina neprekidnog rada i odricanja, što je rezultiralo jednom velikom, čvrstom i ponosnom organizacijom koja po opremljenosti, osposobljenosti i spremnosti stoji uz bok najbolje organiziranih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Stoga su za 110. obljetnicu izdali i monografiju sa svim podacima o bogatoj prošlosti i tradiciji koja je iza njih.

Svečanost je nastavljena podjelom odlikovanja, zahvalnica, povelja i plaketa članovima, zaslužnim osobama, sponzorima i udrugama s kojima DVD surađuje.

Označeno u