DVD Drašković pokazao zajedništvo: Stotinjak kutija punih potrepština šalju potrebitima Foto: DVD Drašković

DVD Drašković pokazao zajedništvo: Stotinjak kutija punih potrepština šalju potrebitima

J.Š./Varaždinske vijesti | 30.12.2020. u 19:44h | Objavljeno u Našim krajem

Dobrovoljno vatrogasno društvo Drašković, jedno od manjih društava u Varaždinskoj županiji ponovno je pokazalo svoje zajedništvo i u ovim teškim vremenima svima koji su pogođeni potresom odlučilo pomoći.

Tako su danas popodne sakupljali potrepštine za sve koji su u Sisačko-moslavačkoj županiji ostali bez krova nad glavom. Objava na Facebooku ovog DVD-a potaknula je brojne mještane Draškovića u općini Breznica koji su pokazali svoje veliko srce.

Prikupljen je velik broj potrepština koje su odmah podijeljene po kategorijama te u svaku pojedinu kutiju spremljen osnovni set namirnica koje će u narednim danima osobno biti uručene ljudima u potrebi. Tako je spakirano 100 paketa kućnih potrepština, a u svakom paketu se nalaze osnovne namirnice za jednu obitelj kao što su šećer, brašno, maramice, naresci, paštete, gulaš, tjestenina, pasta za zube i slično.

- U rekordnom je vremenu prikupljen jako velik broj stvari koje su neophodne ljudima koji su ostalim bez svojih domova. Nerednih dana sve će te stvari, koje su naši vrijedni volonteri zapakirali u kutije u kojima se nalaze osnove namirnice za jednu obitelj, biti uručene upravo tim obiteljima u potrebi! Hvala svima na odazivu, a oni koji još nisu, a žele mogu se uključiti u akciju koja pokazuje koliko smo zapravo jaki kad smo zajedno. Donacije možete predati još tijekom sutrašnjeg jutra, a čim se napuni naše vatrogasno vozilo one će krenuti u najugroženije dijelove Hrvatske - kažu iz DVD-a Drašković, dodajući da su ove donacije stigle iz skoro svake kuće iz sela Drašković, ali i okolnih mjesta u općini Breznica.

Galerija slika