DVD D. Kneginec: Za novog predsjednika izabran Matija Lukinec, a zamjenik Filip Pofuk

J.Š./Varaždinske vijesti | 7.2.2020. u 19:41h | Objavljeno u Našim krajem

U Društvenom domu Donji Kneginec održana je 80. redovna i izvanredno izborna sjednica Skupštine na kojoj je uz standardno podnošenje godišnjih izvještaja biran i novi predsjednik DVD-a. Nakon izabranih radnih tijela Skupštine iscrpan izvještaj o radu u protekloj godini podnio je zapovjednik Mihael Magdić.

- Protekla 2019. godina bila je u znaku velike aktivnosti četiriju natjecateljskih ekipa, koje su odradile velik broj vježbi te ukupno 30 nastupa na vatrogasnim natjecanjima. Posebno treba istaknuti nastup na županijskom natjecanju sa sve četiri ekipe, kao i nastup muške MA-1 ekipe na 14. Kupu Hrvatske vatrogasne zajednice gdje su s osvojenim 2. mjestom osigurali direktan plasman na državno natjecanje. Osim toga puno vremena je utrošeno na sve ostale aktivnosti koje su nužne za opstojnost vatrogasnog društva, a u temeljnoj zadaći vatrogasne operative, vatrogasna postrojba je odradila ukupno 23 aktivnosti, od čega 11 vatrogasnih intervencija, te 12 ostalih aktivnosti vatrogasne postrojbe. Kako bi bili spremni za intervencije postrojba je također redovito održavala i nastavu ukupno 19 puta kroz godinu, a od čega četiri puta zajednički s ostalim Društvima VZO Gornji Kneginec. Također valja spomenuti kupnju skupe vatrogasne opreme, gdje su u iznosu od 18.000 kuna kupljena 2 nova kompleta izolacijskih aparata Dräger za gašenje požara u zatvorenim prostorima, što je Društvo tek sada uspjelo kupiti nakon mnogo godina - podsjetio je Magdić.

Na sjednici je blagajnik Filip Pofuk podnio financijsko izvješće za 2019. godinu, zatim izvješće Nadzornog odbora podnio je David Pofuk, dok je prijedlog izmjena i dopuna Financijskog plana i plana rada za 2020. godinu podnio Matija Lukinec.

U izbornom dijelu Skupštine dugogodišnji predsjednik Damir Vuk nakon 20 godina prepustio je dužnost predsjednika DVD-a mlađim snagama. Damir Vuk i dalje ostaje aktivan član Društva, te će svojim znanjem i iskustvom i dalje doprinositi boljitku Društva u skladu sa svojim mogućnostima. Odlukom članova za novog predsjednika je izabran dosadašnji zamjenik Matija Lukinec, dok je za novog zamjenika predsjednika izabran Filip Pofuk. Slijedom ovih promjena biran je i novi član Upravnog odbora, nova osoba za zastupanje Društva, kao i novi predstavnik u Predsjedništvu i Skupštini VZO Gornji Kneginec.

Na sjednici su bili prisutni općinski načelnik Goran Kaniški, predsjednik Općinskog vijeća Miroslav Bubnjarić, predsjednik VZO Gornji Kneginec Matija Lukinec, zapovjednik VZO Gornji Kneginec Vjekoslav Vugrinec, kao i direktor Knekoma Mladen Vugrinec. Od vatrogasnih gostiju prisutni su bili članovi DVD-a Kneginec Gornji, DVD-a Varaždinbreg, DVD-a Lužan Biškupečki, DVD-a Kučan Gornji, DVD-a Sveti Ilija i DVD-a Vrtlinovec, kao i pripadnici ostalih općinskih udruga i to UDVDR klub Gornji Kneginec, Udruga voćara i vinogradara Varaždinbreg, Udruga umirovljenika Kneginec te Kneginečka udruga mladih.

Krajem 2019. godine nekoliko članova završilo je osposobljavanje za bolničara, odnosno specijalnost prve pomoći u vatrogastvu, pa su tom prigodom trojici članova i dvjema članicama uručena uvjerenja o navedenoj osposobljenosti. Na samom kraju sjednice uručene su zahvalnice zaslužnim pojedincima i uzvanicima.

Galerija slika