Društveni dom u Strmcu Podravskom dobio novi krov i grijanje, vatrogascima DVD Nova Ves obnovljene prostorije

IHR/Varaždinske vijesti | 19.11.2021. u 16:50h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon obnove Društvenog doma u Novoj Vesi Petrijanečkoj, investiciji vrijednoj 990.000 kuna financiranoj iz Europskog fonda za regionalni razvoj, ove godine u kolovozu počela je i obnova dijela doma kojim se koriste članovi DVD-a Nova Ves Petrijanečka, koji su ove godine proslavili veliki jubilej, 100. godina rada i djelovanja.

- Uredili smo kompletnu vanjsku ovojnicu zgrade, odnosno fasadu, zamijenili smo prozore te vrata te su izvedeni keramičarski radovi na sanitarnom čvoru. Slijedi još krečenje unutarnjeg dijela prostorija koje koriste vatrogasci, tako da će ovaj objekt biti u potpunosti uređen i vatrogascima dat na korištenje – rekao je Željko Posavec, načelnik Općine Petrijanec na današnjoj konferenciji za novinare ispred obnovljenog doma u Novoj Vesi Petrijanečkoj.

DSC_5587.jpg

Sve bi trebalo biti gotovo do Katarinja, odnosno blagdana sv. Kate koji se obilježava 25. studenog, a koji prema pučkom kalendaru označava posljednje dane jeseni i početak zime.

No osim doma u Novoj Vesi Petrijanečkoj, uređuje se i Društveni dom u Strmcu Podravskom gdje je zamijenjeno krovište i uvedeno grijanje.

- Radovi su počeli još u ožujku, a završili su početkom studenog ove godine. Djelomično smo se odlučili za obnovu doma u Strmcu Podravskom sa svim onim elementima koji ne ulaze u energetsku obnovu javnih zgrada. Osim što smo obnovili krovište, uveli smo plinsko grijanje, a riječ je o investiciji od 620.000 kuna. U naredne dvije godine planiramo dom prijaviti na Europski fond za regionalni razvoj, odnosno za energetsku obnovu javnih zgrada kako bismo obnovili kompletnu vanjsku ovojnicu objekta, odnosno fasadu, promijenili prozore i izveli izolaciju stropa - najavio je načelnik Posavec.

DSC_5676.jpg

U daljnjim planovima je i obnova unutrašnjosti doma.

- Iako dom u Strmcu Podravskom nije upisan u nepokretna kulturna dobra Ministarstva kulture, dom su, kao i većinu domova na području naše općine svojim doprinosom izgradili mještani što je hvale vrijedno. U sklopu doma je i pozornica koja je idealna za održavanje predstava. Nekada su se ovdje one i održavale, kao i priredbe kulturno-umjetničkih društva. Nadam se da ćemo ovaj dom ogromne kvadrature oživjeti te ćemo u njega uvesti brojne sadržaje - rekao je Posavec.