Drugog vikenda Welcome spring festivala se planinarilo i veslalo Bednjom

VV | 15.3.2023. u 13:02h | Objavljeno u Našim krajem

Održan je drugi vikend Welcome spring festivala, najvećeg outdoor festivala u Varaždinskoj županiji kojim se dočekuje proljeće.

Glavna aktivnost ovog vikenda bilo je planinarenje. Vremenske prilike bile su naklonjene, pa su planinarski pohodi održani kako je i planirano. Najprije su u subotu, 11. ožujka, planinarili učenici Osnovne škole Ludbreg, Martijanec, Sveti Đurđ i Veliki Bukovec, njih 300-tinjak. Rutu od 10 kilometara započeli su i završili na Otoku mladosti, a sve uz pratnju svojih učitelja.

Dan kasnije planinarili su i veliki. U organizaciji Planinarskog društva Ludbreg održan je planinarski pohod koji je ove godine krenuo od Kalnika prema Ludbregu. Start je bio kod Planinarskog doma Kalnik odakle je pred sudionicima bio put od 30-ak kilometara prema Ludbregu. Vesela ekipa planinarila je uz vodstvo četvorice članova Hrvatskog planinarskog saveza, a posložili su se u dvije grupe – oni brži i oni kojima se nikud žurilo nije.

Najstariji sudionik pohoda bio je Ivan Havaić.

- Na planinarenju čovjek jednostavno pročisti mozak. Lijep priroda, friški zrak. Evo, još malo pa će se sve zazeleniti i bit će prekrasni ti naši bregi u okolici - istaknuo je Ivan koji je pješačio po brojnim planinarskim stazama i puteljcima u lijepoj našoj.

S njim se složila i Marija Vugrinec.

- Volimo boravak u prirodi i kretanje. Napunimo baterije za radni tjedan i onda je sve lakše - poručila je.

Nakon otprilike 10 sati hoda, sudionici su svoje pješačko putovanje završili na Otoku mladosti gdje ih je čekala večera.

Jedni planinarili, drugi veslali.

U Ludbreg se tijekom vikenda vratio i kajak. Watermark race, natjecanje održano na rijeci Bednji također je bilo Welcome spring festivala.

Ova utrka je već tradicionalno okupila zaljubljenike u veslanje na zanimljivoj stazi u samom središtu Ludbrega. Pedesetak sudionika veslalo je u tri kategorije – kanu, kajak, i rafting. Doživljaj utrke koja spaja ljepote prirode i gradske ljepote Ludbrega bio je jedinstveno proljetno iskustvo, a u navedenom sportu mogli su se okušati i svi zainteresirani kroz pokazni sat vožnje.