Spinere od recikliranog papira mali Voćanci izrađivali na radionici o razvrstavanju otpada

vv | 13.5.2023. u 20:22h | Objavljeno u Našim krajem

Naučili su koliko je vremena potrebno za razgradnju pojedinog otpadnog materijala u prirodi, o štetnosti plastike i kemikalija za okoliš, razliku između pojmova “smeće” i “otpad”te kako sve možemo doprinijeti očuvanju okoliša

Općina Donja Voća u suradnji s Osnovnom školom Andrije Kačića Miošića organizirala je radionicu o razvrstavanju otpada.

Radionica je provedena u sklopu projekta “Sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada”. Marina Buhina, iz zabočke Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, učenicima 4. i 6. razreda održala je predavanje o očuvanju okoliša, razvrstavanju i recikliranju otpada.

ds2.jpg

Učenici su doznali koliko je vremena potrebno za razgradnju pojedinog otpadnog materijala u prirodi, zatim o štetnosti plastike i kemikalija za okoliš, naučili su razlikovati pojmove “smeće” i “otpad” i kako sve možemo doprinijeti očuvanju okoliša. Nakon predavanja na kreativnoj radionici izradili su spinere od recikliranog papira, ukrasili ih drvenim bojicama i dobro se zabavili.

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

"Čitaj za dobrobit Plavog planeta!"

U školi se također tijekom prošle i ove školske godine odvija projekt pod nazivom “Čitaj za dobrobit Plavog planeta!” Cilj projekta je poticanje čitanja i razvijanje ekološke svijesti kroz različite aktivnosti i radionice (izrada znakova s eko porukama za školski park, izrada web panoa s temom razvrstavanja otpada, radionice recikliranja plastike i limenki te izrada slikovnice od recikliranih materijala).

Projekt provode učenici s knjižničarkom Biljanom Jurić Šarčević, učiteljicama predmetne i razredne nastave te vanjskim suradnicima koje osigurava Općina Donja Voća.