DONJA VOĆA Šteta nakon poplava veća od 600.000 eura

vv | 24.5.2023. u 17:01h | Objavljeno u Našim krajem

U proteklom tjednu, svjedočili smo ogromnim količinama padalina koje su pogodile Hrvatsku, a pošteđena nije bila ni Općina Donja Voća. Oborine su prouzrokovale ogromne štete na prometnicama, kućama, gospodarskim objektima, dvorištima, voćnjacima i vinogradima. Trenutno je zatvorena županijska cesta u mjestu Jelovec Voćanski koja vodi prema graničnom prijelazu sa Slovenijom, jer je došlo do odrona ceste.

Tijekom proteklih dana, aktivirala su se mnoga klizišta, a na nekim mjestima je došlo do prekida opskrbe električnom energijom te prekida prometovanja određenim dionicama. U međuvremenu su kvarovi otklonjeni od strane Hrvatske elektroprivrede, a vatrogasci DVD-a Donja Voća sudjelovali su u spašavanju životinja i imovine te su radili na otklanjanju porušenih stabala i urušene zemlje i ovim putem im se zahvaljujemo na nesebičnom pomaganju.

Načelnica Sanja Kočet obišla je pogođena područja te se i sama uvjerila u ozbiljnost situacije. Uništeni su mostovi, dvije dionice su potpuno zatvorene te se koriste zaobilazni putevi. Nastala su potencijalna nova klizišta na županijskim i nerazvrstanim dionicama. Najgore je što su se pojavila opasna klizišta nadomak kuća koje prijete urušavanjem. Nakon svega viđenoga, načelnica Kočet uputila je zahtjev Varaždinskoj županiji za proglašenje prirodne nepogode, a preliminarni podaci pokazuju da je šteta veća od 600.000,00 eura. Da je situacija iznimno teška, u to se uvjerio i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec i načelnicom Sanjom Kočet obišao područja koja su najteže stradala.

Označeno u
Galerija slika