DONJA VOĆA Prihvaćen proračun za 2024. godinu: nastavak ulaganja u mlade, turizam... Foto: Ilustracija/Arhiva VV

DONJA VOĆA Prihvaćen proračun za 2024. godinu: nastavak ulaganja u mlade, turizam...

VV | 15.12.2023. u 17:21h | Objavljeno u Našim krajem

Vijećnici Općinskog vijeća Donje Voća na svojoj su sjednici jednoglasno prihvatili proračun Općine Donja Voća za 2024. godinu u iznosu od 2,5 milijuna eura.

- Veliki udio u ovom proračunu i nadalje nose projekti povezani s održavanjem, izgradnjom i rekonstrukcijom komunalne infrastrukture, programi poticanja i subvencija za poduzetnike, poljoprivrednike i poticanje turističkih djelatnosti. Od većih investicijskih projekata nadalje se nastavljaju aktivnosti po pitanju rekonstrukcije Područne škole u dječji vrtić te rekonstrukcija i dogradnja grobne kuće - istaknula je načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet te najavila kako će se u idućoj godini nastaviti i s provedbom demografskih mjera s povećanjem naknada za nagrađivanje učenika te izdvajanje sredstava i za studente te mlade obitelji s područja općine.

- Proračun je temeljen na realnim osnovama, razvojan i uravnotežen, usmjeren na nužne investicije, projekte i kapitalna ulaganja. Osim što osigurava nastavak započetih projekata, potiče gradnju i održavanje komunalne infrastrukture,predškolskog odgoja i školstva, osigurava rad udrugama te jamči daljnji kontinuitet i napredak u ekonomskom, društvenom i socijalnom pogledu na području Općine Donja Voća – istaknula je načelnica Kočet.