DONJA VOĆA Počeo projekt "Zaželi" kroz koje će se zaposliti pet žena Foto: Ilustracija/Općina Donja Voća

DONJA VOĆA Počeo projekt "Zaželi" kroz koje će se zaposliti pet žena

VV | 19.1.2021. u 08:20h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Donja Voća je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Zaželi - Program zapošljavanja žena - faza II".

Ukupna vrijednost projekta iznosi 458.600 kuna, a bespovratna sredstva osigurana su iz državnog proračuna (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje u Udruga za socijalne aktivnosti i potporu pri zapošljavanju

Screenshot_2021-01-18_zazeli-a3-orig_logo-1_pdf.jpg

Vrijeme provedbe projekta je 18 mjeseci, a projekt je započeo 7. siječnja ove godine. Kroz projekt će se zaposliti pet teže zapošljivih žena s područja Općine Donja Voća koje će se educirati kroz verificirane programe, a koje će pomagati svojim sugrađanima kojima je potrebna pomoć.

Edukacijom koju će proći te stjecanjem novih znanja i vještina povećava se njihova zapošljivost po završetku projekta. Sudionicama projekta omogućit će se stjecanje novih znanja i sposobnosti pohađanjem verificiranog programa. Stjecanjem javne isprave po završetku obrazovanja povećava se njihova radna sposobnost, konkurentnost i zapošljivost. Aktivnostima zapošljavanja i obrazovanja okviru projekta će osigurati socijalna uključenost pripadnica ciljnih skupina, društvenu povezanost, financijsku neovisnost primanjem plaće za obavljeni rad te povećanu razinu motiviranosti za daljnji osobni rad i učenje.

Sudionice projekta će tijekom 12 mjeseci svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu života 30 krajnjih korisnika, koje će svakodnevno obilaziti te im pomagati u obavljanju svakodnevnih poslova. Svaka žena pružat će pomoć u kući za minimalno šest korisnika kojima će se kroz ovaj projekt povećati kvaliteta života.

Javni poziv na koji će se moći javiti sve zainteresirane Općina Donja Voća objavit će u veljači.

Označeno u