DONJA VOĆA Općina izdvojila 10.000 eura za nabavu nove opreme za vatrogasce Foto: Općina Donja Voća

DONJA VOĆA Općina izdvojila 10.000 eura za nabavu nove opreme za vatrogasce

VV | 30.11.2023. u 19:33h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Donja Voća izdvojila je iz proračuna sredstva kako bi se omogućila kupnja izuzetno bitne vatrogasne opreme za DVD Donja Voća. Radi se o pet vatrogasnih odijela, pet pari zaštitnih čizmi te pet kaciga koja će uvelike olakšati i osigurati vatrogasce u izuzetno opasnim situacijama. Također, dobili su i defibrilator od mještana naselja Zlatoličje iz pobratimljene Općine Starše.

Ukupna vrijednost nove zaštitne opreme je 10.000 eura, a koliko ona znači voćanskim vatrogascima istaknuo je predsjednik DVD-a Josip Cingesar. 

DVD-Donja-Voca-kupnja-nova-oprema-11.jpg

- Zahvaljujem načelnici Sanji Kočet što je u okviru proračuna uspjela izdvojiti sredstva za opremanje DVD-a. To nam puno znači jer će se ovime sigurnost naših operativaca podići na viši nivo, a samim time ćemo motivirati mlade dečke, mlade operativce, da se još aktivnije bave vatrogastvom - zahvalio se Cingesar.

Osvrnuo se potom i na dobivene defibrilatore od strane Zlatoličja.

- Defibrilator je donacija mještana naselja Zlatoličja koji su proveli akciju prikupljanja financijskih sredstava unutar svog mjesta i donijeli su nam dva defibrilatora - jedan nogometnom klubu i jedan DVD-u - otkrio je predsjednik te dodao da im ta donacija puno znači jer je time sigurnost operativaca sada maksimalna.

DVD-Donja-Voca-kupnja-nova-oprema-13.jpg

Zapovjednik DVD-a Donja Voća Jura Gregur rekao je kako su nova odjela veliki iskorak u kvaliteti i sigurnosti vatrogasaca u odnosu na postojeća te je naglasio kako se radi o brendu 'YDS' koja radi vrhunske čizme, odnosno brendu 'S-Guard' koji radi isključivo vrhunske proizvode za zaštitu vatrogasaca.

- S obzirom na to da sam i sam operativac, često se na intervencijama susrećemo s ekstremnim uvjetima, s visokim temperaturama i s raznim drugim opasnostima. Oprema kao takva ima ključnu ulogu u zaštiti nas vatrogasaca. S ovom donacijom ta sigurnost se uvelike poboljšava s obzirom na to da je vrhunska i napravljena od najkvalitetnijih materijala. Naši vatrogasci sad mogu biti puno sigurniji - poručio je Gregur te dodao da je nova oprema veliko poboljšanje u odnosu na postojeću koja je stara već jedno desetljeće.

DVD-Donja-Voca-kupnja-nova-oprema-21.jpg

Novom opremom za voćanske vatrogasce zadovoljna je i načelnica Sanja Kočet.

- Ulaganje u sustav civilne zaštite jest ulaganje u sigurnost naših operativaca i operativki DVD-a Donja Voća, ali u konačnici i sigurnost naših mještana i na tome ne treba štedjeti. Ne može nitko utjecati na dinamiku klimatskih promjena, požare i ostale nepogode, no može se utjecati na spremnost civilne zaštite i bolje funkcioniranje, šta bi trebao biti u puno većoj mjeri i prioritet ostalim nadležnim institucijama. Ulaganje u opremu, edukacije i stručno osposobljavanje naše operativne snage sustava civilne zaštite na području općine Donja Voća i dalje će biti prioritet. Ulaganjima u pripravnost, prevenciju spašavaju se životi te štiti cijela zajednica - poručila je načelnica Kočet.

DVD-Donja-Voca-kupnja-nova-oprema-4.jpg