Donja Voća: Dođite na "Voćansko Martinje" od 11. do 13. studenog

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.11.2016. u 20:19h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Blagdan sv. Martina biskupa posebno se svečano obilježava u voćanskom kraju, budući da se sv. Martin slavi kao Dan općine Donja Voća te Dan župe sv. Martina biskupa.

Tako će se pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća, a u organizaciji KUD -a Voća od 11. do 13. studenog održati tradicionalna trodnevna manifestacija „Voćansko Martinje 2016.“, i to ispod šatora na igralištu osnovne škole u Donjoj Voći.

Proslava Dana Općine započeti će u petak 11. studenog svečanom sjednicom Općinskog vijeća u 13 sati, a kulturni program ispod samog šatora započinje u večernjim satima.

U kulturnom programu žiteljima Voće i okolice predstaviti će se brojne voćanske udruge kao što su KUD- a Voća, Župni zbor "Ljubav i mir", Udruga "Stara brv Gornja Voća", Zbor umirovljenika te učenici OŠ i PŠ iz Donje i Gornje Voće dok će iza „voćanskog“ dijela programa slijedi nastup tamburaškog sastava Begini.

U subotu u večernjem dijelu programa koji započinje u 17 sati na velikoj smotri folklora nastupit će brojni KUD-ovi iz RH te i iz Slovenije kao što su KUD „Slavonska vila“ iz općine Marijanci, KUD „Bribir“ iz Bribira, KUD „Frankopan“ iz Severina na Kupi, ZFS KUD "Franc Ilec" iz Loka – Rošnja, Starše iz Slovenije, FS „Rak“ Rakek iz Slovenije, KUD „Sv. Benedikt“ iz Svibovca Podravskog, KUD „Remetinec“ iz Remetinca te domaćini KUD Voća.

Organizatori također, najavljuju veselu ceremoniju oko krštenja mošta koju će izvesti Izidor Gladović, a planira se i slatki poklon svim prisutnima – torta za 5. rođendan KUD-a Voća.

Nedjelja će u popodnevnim satima biti natjecateljskog karaktera budući da će se članovi voćanskih udruga natjecati u kuhanju graha koji će se kasnije podijeliti posjetiteljima, a sve to uz reviju domaćih zagorskih vokalnih sastava iz Ivanca i okolice.