Donijet proračun Grada Ivanca za 2022. vrijedan 63,38 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 17.12.2021. u 15:32h | Objavljeno u Našim krajem

Većinom glasova 14 vijećnika NL – Za Ivanec Milorada Batinića, HDZ-a, SDP-a, HNS/LD i HSU-a te uz jedan suzdržan glas vijećnice NS-Reformista, Gradsko vijeće Ivanca je na jučerašnjoj sjednici donijelo je proračun Grada Ivanca za 2022. godinu vrijedan 63,38 milijuna kuna.

Prijedlog proračuna uvodno je obrazložio njegov predlagač, gradonačelnik Milorad Batinić.

-Najveći dio proračunskih prihoda planira se ostvariti od poreza, u iznosu od 34,6 milijuna kuna. Od raznih sufinanciranja i pomoći iz EU fondova i nacionalnih izvora planiramo povući oko 17 milijuna kuna, od fiskalnog izravnanja očekuje se oko 9,2 milijuna, dok se od prodaje imovine planira ostvariti 2,3 milijuna kuna prihoda – izvijestio je gradonačelnik.

Osvrćući se na rashodovnu stranu, istaknuo je da je 28,5 milijuna predviđeno za razne programe, funkcioniranje gradskih službi i aktivnosti iznad standarda, dok će se preostali dio od 28,7 milijuna, ili 50% proračuna, uložiti u investicije.

Naglasio je da se u program gradnje infrastrukture namjerava uložiti 13,5 milijuna kuna te još 4,3 milijuna kuna u održavanje. Za program javnih potreba u kulturi planirana su ulaganja od 2,9 milijuna, za socijalnu skrb 790.000 kuna, dok su planirana izdvajanja za sport predviđena s visokih 6,66 milijuna kuna, od čega je najviše namijenjeno investicijama u sportu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci