Dođite na badnju misu u spilji Vindiji Foto: Landmarkings.com

Dođite na badnju misu u spilji Vindiji

Varaždinske vijesti | 22.12.2016. u 17:40h | Objavljeno u Našim krajem

I ove godine voćanska župa sv. Martina biskupa proslavit će radosni događaj Isusova rođenja na jedinstven način. Naime, osim brojnih aktivnosti u sklopu božićnog vremena, na badnju večer održat će se tradicionalna večernja sv. misa u spilji Vindiji. Budući da je sam Isus rođen u spilji, posebno je doživjeti badnjak u okruženju drevne voćanske ljepotice spilje Vindije i vratiti se baš na tome mjestu u mislima tisućljeća unatrag - u betlehemsku spilju u kojoj je rođeno djetešce koje je promijenilo svijet.

Događaj će organizirati Kulturno umjetničko društvo Voća, u suradnji s voćanskim udrugama – Udrugom vinogradara i vinara „Barilček“ te Udrugom privatnih šumovlasnika Breza. Svetu misu koja započinje u 14 sati predvodit će voćanski župnik vlč. Marko Zadravec, a u misi će sudjelovati i članovi Župnog zbora Ljubav i mir te članovi KUD-a Voća, koji će i uprizoriti Svetu obitelj te pastire.

Nakon same mise okupljeni će se moći utopliti kuhanim vinom i čajevima te finim domaćim slasticama, uz tradicionalne božićne pjesme u izvođenju voćanskih udruga. Organizator poziva sve ljude dobre volje da dođu i podijele trenutke do dolaska Božića na čarobnom mjestu.