Dobrovoljno vatrogasno društvo Nedeljanec-Prekno dobilo osam novih članova

vv | 19.2.2024. u 08:10h | Objavljeno u Našim krajem

Uz prisustvo zamjenice župana varaždinske županije Silvije Zagorec, općinskog načelnika Brune Hranića,  predsjednika općinskog vijeća općine Vidovec Krunoslava Bistrovića, predstavnika vatrogasne zajednice Varaždinske županije, predstavnice Udruga žena općine Vidovec, predstavnike Kulturno umjetničkog društva Vidovec i predstavnike mnogih prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društva 10. veljače 2024. u Društvenom domu Nedeljanec održana je sjednica godišnje Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nedeljanec-Prekno.

Nakon prezentiranih i usvojenih izvješća, plana i financijskog plana za 2024. zamjenica župana Varaždinske županije i zapovjednik društva su uručili Uvjerenje Goranu Presečki za uspješno završeno školovanje za vatrogasnog časnika prve klase a Renatu Rog za završeno osposobljavanje za zvanje vatrogasac i specijalnost strojar.

Za dugogodišnji rad u vatrogastvu spomenice su primili Dragutin Črnila za 60 godina, za 30 godina Davor Presečki a za 10 godina Marin Cmuk. Brončanu vatrogasnu medalju za požrtvovan rad dodijeljena je  Slađani Lučić i Mariju Blaži.

Za dinamičan i naporan rad sa mladima zahvalnice su primili Milena Ljubek Hosni, Ivančica Novak, Slađana Lučić i Miljenko Mikac

U članstvo  Društva svečano su primljene nove članice Marija Posavec, Valentina Kožul, Nikolina Cafuk, Mirjana Kipa, Bernardica Jovan i Anita Pintarić te novi članovi Mario Cafuk i Dražen Kipa.

Domaćini su tradicionalno svim prisutnim ženama, najagilnijem dijelu vatrogastva, u čast Valentinova podijeliti slatke poklončiće, kao i rođendanski poklon počasnoj, aktivnoj i dislociranoj članica Društva u Republici Austriji Danijeli Hutterer.