Do kraja godine rotor na kobnom raskrižju kod Hrastovskog

| 9.2.2016. u 20:27h | Objavljeno u Našim krajem

Na opasnom raskrižju, gdje su u kratkom vremenu poginule dvije osobe, do kraja ove godine mogao bi se početi graditi rotor. Riječ je o raskiržju koje se nalazi na državnoj cesti između Hrastovskog i Slanja, a inicijativu za gradnju kružnog toka najavio je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

- Hrvatskim cestama smo, u dogovoru s PU varaždinskom, uputili zahtjev za rekonstrukcijom raskiržja državne i lokalne ceste - rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić. Pritom je istaknuo kako se nada da će rekonstrukcija spomenute prometnice započeti još ove godine.

Upravo je smrt 46-godišnje ludbreške ljekarnice, koja je stradala prošle subote u stravičnoj prometnoj nesreći te preminula nekoliko dana kasnije u bolnici, potaknula da se ponovo pokrene pitanje jedne od opasnijih prometnica u županiji. Prema izvješću policije nesreću u kojoj je život izgubila 46-godišnja žena skrivio je 47-godišnji vozač teretnog vozila. On se dolaskom do ceste s prednošću prolaska nije zaustavio već je nastavio s kretanjem. Pritom je udario u vozilo 46-godišnjakinje.

Na istom je raskršću nedavno poginuo i 57-godišnji biciklist. U prometnoj nesreći koja se dogodila 29. siječnja, na biciklista koji se uključivao na glavnu cestu naletio je 21-godišnjak kombi vozilom.