Jučer, na Danu otvorenih vrata Dječjeg vrtića Lepoglava, zainteresirani su mogli razgledati novu gradsku ljepoticu koja će lepoglavskim mališanima pružiti najviši vrtićki standard. Foto: lepoglava.hr

Dječji vrtić Lepoglava spreman za početak rada 7. rujna

Lepoglava.hr / VV | 22.8.2020. u 10:27h | Objavljeno u Našim krajem

Projekt rekonstrukcije postojećeg objekta Dječjeg vrtića Lepoglava i izgradnje pomoćne zgrade te opremanja vrtića, vrijedan 12.275.785,64 kuna, uspješno je priveden kraju te će 7. rujna Dječji vrtić Lepoglava početi s radom u novouređenim prostorima koji zadovoljavaju sve pedagoške standarde.

U to su se jučer mogli uvjeriti svi zainteresirani tijekom održanih Dana otvorenih vrata Dječjeg vrtića Lepoglava koji su bili prigoda razgledati novu gradsku ljepoticu koja će lepoglavskim mališanima pružiti najviši vrtićki standard.

- 2016. godine postavio sam cilj da stvorimo uvjete da svoj djeci predškolske dobi s gradskog područja omogućimo pohađanje vrtića. Počeli smo tada s pripremama projekta koji smo uspješno priveli kraju. Sredstva za njegovu realizaciju osigurali smo kroz mjeru 7.4.1. ostvarivši potporu od 6.7 milijuna kuna. Ostatak sredstava osigurali smo sami i to putem dobivenog kredita kojeg ćemo otplaćivati kroz pet godina po povoljnim uvjetima. Nije bilo lako realizirati ovaj projekt - konkurencija na natječaju bila je velika, cijene su u međuvremenu značajno porasle, teško je bilo pronaći izvođača, došlo je do promjena u provođenju same mjere, a na kraju se dogodio i koronavirus. Unatoč svemu, znajući što želimo, projekt smo uspješno priveli kraju u što su danas mogu uvjeriti svi građani – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić podsjetivši da je na području Grada Lepoglave samom kraju uspješno priveden još jedna projekt koji će omogućiti da sva djeca s gradskog područja pohađaju vrtić.

Riječ je o projektu izgradnje dječjeg vrtića u Višnjici. Taj 4.5 milijuna kuna vrijedan projekt u potpunosti vlastitim sredstvima financira Grad Lepoglava. Uz stvaranje uvjeta za pohađanje dječjeg vrtića svoj djeci predškolske dobi s gradskog područja, ovim su projektima omogućena i nova zapošljavanja.

- U Dječjem vrtiću Lepoglava, u Lepoglavi i Višnjici, skrbit ćemo o oko 180 djece koja će biti pružen najviši pedagoški standard. Naime, naš vrtić nakon provedene rekonstrukcije zadovoljava sve pedagoške standarde i jedan smo od rijetkih vrtića koji će ih moći u potpunosti ispoštovati. Otvorena su i nova radna mjesta te će sadašnji broj od 15 zaposlenih, s odjelom u Višnjici, biti povećan na 26 – istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak Ribić dodavši da će djeca uz standardi pedagoški program biti uključena u predškolski program, englesku igraonicu, radionice čipke i plesa kao i druge radionice koje će se po potrebi pokretati.