Jučer, na Danu otvorenih vrata Dječjeg vrtića Lepoglava, zainteresirani su mogli razgledati novu gradsku ljepoticu koja će lepoglavskim mališanima pružiti najviši vrtićki standard. Foto: lepoglava.hr

Dječji vrtić Lepoglava spreman za početak rada 7. rujna

Lepoglava.hr / VV | 22.8.2020. u 10:27h | Objavljeno u Našim krajem

Projekt rekonstrukcije postojećeg objekta Dječjeg vrtića Lepoglava i izgradnje pomoćne zgrade te opremanja vrtića, vrijedan 12.275.785,64 kuna, uspješno je priveden kraju te će 7. rujna Dječji vrtić Lepoglava početi s radom u novouređenim prostorima koji zadovoljavaju sve pedagoške standarde.

U to su se jučer mogli uvjeriti svi zainteresirani tijekom održanih Dana otvorenih vrata Dječjeg vrtića Lepoglava koji su bili prigoda razgledati novu gradsku ljepoticu koja će lepoglavskim mališanima pružiti najviši vrtićki standard.

- 2016. godine postavio sam cilj da stvorimo uvjete da svoj djeci predškolske dobi s gradskog područja omogućimo pohađanje vrtića. Počeli smo tada s pripremama projekta koji smo uspješno priveli kraju. Sredstva za njegovu realizaciju osigurali smo kroz mjeru 7.4.1. ostvarivši potporu od 6.7 milijuna kuna. Ostatak sredstava osigurali smo sami i to putem dobivenog kredita kojeg ćemo otplaćivati kroz pet godina po povoljnim uvjetima. Nije bilo lako realizirati ovaj projekt - konkurencija na natječaju bila je velika, cijene su u međuvremenu značajno porasle, teško je bilo pronaći izvođača, došlo je do promjena u provođenju same mjere, a na kraju se dogodio i koronavirus. Unatoč svemu, znajući što želimo, projekt smo uspješno priveli kraju u što su danas mogu uvjeriti svi građani – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić podsjetivši da je na području Grada Lepoglave samom kraju uspješno priveden još jedna projekt koji će omogućiti da sva djeca s gradskog područja pohađaju vrtić.

Riječ je o projektu izgradnje dječjeg vrtića u Višnjici. Taj 4.5 milijuna kuna vrijedan projekt u potpunosti vlastitim sredstvima financira Grad Lepoglava. Uz stvaranje uvjeta za pohađanje dječjeg vrtića svoj djeci predškolske dobi s gradskog područja, ovim su projektima omogućena i nova zapošljavanja.

- U Dječjem vrtiću Lepoglava, u Lepoglavi i Višnjici, skrbit ćemo o oko 180 djece koja će biti pružen najviši pedagoški standard. Naime, naš vrtić nakon provedene rekonstrukcije zadovoljava sve pedagoške standarde i jedan smo od rijetkih vrtića koji će ih moći u potpunosti ispoštovati. Otvorena su i nova radna mjesta te će sadašnji broj od 15 zaposlenih, s odjelom u Višnjici, biti povećan na 26 – istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak Ribić dodavši da će djeca uz standardi pedagoški program biti uključena u predškolski program, englesku igraonicu, radionice čipke i plesa kao i druge radionice koje će se po potrebi pokretati.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci