Dječje vijeće Općine Sračinec kod načelnika: Prijedlozima do još boljih uvjeta za djecu Foto: Općina Sračinec

Dječje vijeće Općine Sračinec kod načelnika: Prijedlozima do još boljih uvjeta za djecu

Varaždinske vijesti | 14.10.2018. u 11:23h | Objavljeno u Našim krajem

Učenici Osnovne škole Sračinec, članovi Dječjeg vijeća Općine Sračinec, prošli su se tjedan susreli s načelnikom općine Sračinec Božidarom Novoselcem. Općina Sračinec nedavno je dobila status Općine prijatelja djece, pa je na susretu s djecom bila i koordinatorica tog projekta, općinska vijećnica Stanka Miko.

- Iznimno mi je drago da se otvara i ovaj kanal komunikacije s našim najmlađim mještanima, učenicima naše škole. Volim od njih čuti pitanja i prijedloge i tako se još bolje upoznati s njihovim problemima koje zajedno možemo riješiti. Naša Općina oduvijek značajno pomaže učenički standard, daleko više nego što nam je zakonska obveza i na to smo ponosni. Pred nama je još nekoliko velikih projekata u školstvu, prije svega mislim da prenamjenu postojeće sportske dvorane u nove učionice i izgradnju nove velike sportske dvorane koja će zadovoljavati potrebe i sportske standarde, a tu je i prenamjena zgrade Doma kulture u Svibovcu Podravskom u školsku zgradu. Ovu su projekti koje Općina ne može iznijeti sama, ali nadamo se pomoći centralne države i Županije u njihovoj realizaciji - istaknuo je načelnik Božidar Novoselec.

Djeca su se informirala o načinu kako funkcionira općina, koji je njen prostor djelovanja, a bilo je i vremena za dječja konkretna i konstruktivna pitanja.

- Uloga Dječjeg vijeća je da donosi prijedloge za rješavanje dječjih problema načelniku i Općinskom vijeću Općine Sračinec. Bavit će se poboljšanjem uvjeta života djece u Sračincu i Svibovcu Podravskom, provođenjem slobodnog vremena djece i slično. Općinsko će vijeće razmatrati prijedloge Dječjeg vijeća i pokušati ostvariti njihove želje i ideje – rekla je koordinatorica projekta "Općina Sračinec - prijatelj djece" Stanka Miko.

sracinec_-_djecje_vijeće_2.jpg

sracinec_-_djecje_vijeće_3.jpg

sracinec_-_djecje_vijeće_4.jpg

sracinec_-_djecje_vijeće_5.jpg

sracinec_-_djecje_vijeće_6.jpg

sracinec_-_djecje_vijeće_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci