Djeca iz dječjeg vrtića Zeko u Cestici čestitali blagdan Uskrsa

| 14.4.2022. u 18:58h | Objavljeno u Našim krajem

U prigodi blagdana Uskrsa, djeca iz Dječjeg vrtića Zeko u Cestici, zajedno su sa svojim odgojiteljicama i voditeljicom vrtića Tanjom Vuzem danas (četvrtak, 14. travnja) posjetili Općinu Cestica i tom prigodom načelniku Mirku Korotaju i svim djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela uputili čestitku za Uskrs.

Načelnik Korotaj uzvratio je uskršnjom čestitkom, svim zaposlenicima i djeci u dječjem vrtiću koje je ujedno i počastio slatkišima – uskrsnim čokoladnim jajima.

Povezivanje modernog i tradicionalnog je nezaobilazna aktivnost u vrtiću, posebno povezano sa blagdanima. Važno je omogućiti djetetu doživljaj blagdana na njemu zanimljiv način, ali mu omogućiti i sadržaje i aktivnosti koje se povezuju sa tradicijom vezanom prvenstveno uz obilježja krajeva gdje živimo.

Ono što je najvažnije da dijete sudjeluje i u obiteljskim pripremama korizmenog doba u iščekivanju Uskrsa. Važnost u obogaćivanju svakodnevnoga djetetova iskustva u vrtićkim skupinama i u obitelji, pridonijet će kvalitetnom odrastanju djeteta.

Svaki blagdan ima svoj smisao i poruku, poruku o slavljenju života i mira.