Dimnjačarske poslove na području Grada Lepoglave obavljat će tvrtka Dimax

VV | 3.2.2022. u 15:44h | Objavljeno u Našim krajem

U idućih pet godina dimnjačarske poslove na području Grada Lepoglave obavljat će tvrtka Dimax iz Varaždina.

Navedenoj tvrtki Grad Lepoglava je, nakon provedenog javnog natječaja, dodijelio koncesiju za obavljanje komunalne djelatnosti dimnjačarskih poslova pod kojima se podrazumijeva obaveza čišćenja i kontrole dimovodnih objekata i uređaja za loženje na gradskom području.

Ugovor o dodijeli koncesije 28. siječnja potpisali su gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i direktor tvrtke Dimax Miroslav Njegovec.

- Potpisivanje ugovora označen je nastavak suradnje tvrtke Dimax i Grada Lepoglave. Dosadašnja iskustva su pozitivna, a uvjeren sam da će u narednih pet godina ona biti i još bolja, a sve u interesu naših građana - poručio je gradonačelnik Škvarić.

Građani pozvani na suradnju i povećanu brigu o dimnjacima u stambenim objektima

Prigodom potpisivanja ugovora održan je i radni sastanak na kojem su, uz gradonačelnika Marijana Škvarića i direktora tvrtke Dimax Miroslava Njegovca sudjelovali voditelj gradskog Odsjeka za urbanizam, komunalne poslove i zaštitu okoliša Tomislav Hojsak i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga. Na sastanku je istaknuto da većina građana surađuje s koncesionarom i održava dimnjake u svojim stambenim objektima, no postoje i oni građani koji to ne čine odnosno ne dopuštaju koncesionaru, koji nema mogućnosti prisile, da u njihovim stambenim objektima čisti dimnjake i izvrši bilo kakvu provjeru stanja koje je često zabrinjavajuće i u velikom broju slučajeva uzrok požara dimnjaka.

U protekla tri mjeseca vatrogasci s područja Grada Lepoglave čak su 15 puta intervenirali kako bi ugasili požare dimnjaka. Srećom, za sada, nije bilo većih posljedica, no opasnost je velika pa je stoga sa sastanka upućen apel svima koji ne dopuštaju da im koncesionar očisti i provjeri dimnjake, da to učine. Uz opasnost kojoj se izlažu, prijeti im mogućnost i da budu kažnjeni.

S obzirom na to da su mnogi građani vratili grijanju na drva, pozvani su da češće provjeravaju stanje svojih dimnjaka i brinu o njihovom održavanju, i to ne samo tijekom sezone loženja. Dapače, pozvani su da, u suradnji s koncesionarom, prije sezone loženja provjere i očiste dimnjake i tako pripravni za loženje dočekaju zimu. Cijena obaveznog čišćenja dimnjaka iznosi 40 kuna, dok je cijena čišćenja dimnjaka po pozivu 62.50 kuna što je, istaknuto je na sastanku, mali iznos u odnosu na štetu koju požar dimnjaka može izazvati i troškove izlaska vatrogasaca, a neusporediva s mogućim njegovim kobnim posljedicama.

Tvrtka Dimax, kojoj je dodijeljena koncesija za obavljanje dimnjačarskih poslova, uskoro će objaviti plan obilaska područja Grada Lepoglave i o tome, zajedno s Gradom Lepoglavom, obavijestiti građane. Građani se također o svemu vezanom za obavljanje dimnjačarskih poslova mogu informirati putem internet stranice tvrtke Dimax (www.dimax.hr) i službene internet stranice Grada Lepoglave. Tvrtku Dimax moguće je kontaktirati i putem telefona na brojeve 042 350 739 i 099 720 1280.

koncesija_dimnjacar_grad_lepoglava_01.jpg

koncesija_dimnjacar_grad_lepoglava_03.jpg

koncesija_dimnjacar_grad_lepoglava_04.jpg