Digitalizira se poslovanje Grada Lepoglave te sportske i vatrogasne zajednice Foto: Grad Lepoglava

Digitalizira se poslovanje Grada Lepoglave te sportske i vatrogasne zajednice

Varaždinske vijesti | 8.7.2020. u 16:11h | Objavljeno u Našim krajem

U poslovanje Grada Lepoglave te sportske i vatrogasne zajednice uvodi se digitalni online pomoćnik koji će omogućiti smanjenje administrativnih poslova, povećati učinkovitost i, što je posebice važno, dodatno povećati transparentnost.

Riječ je o aplikacijama Som grad i Som sport tvrtke Fortis Labor s kojom je Grad Lepoglava potpisao polugodišnji ugovor o njihovom korištenju vrijedan 15.000 kuna. Ugovor su u nazočnosti predstavnika Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, gradske Vatrogasne zajednice te sportskih klubova potpisali gradonačelnik Marijan Škvarić i direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić.

- Grad ulaže značajna sredstva u razvoj sporta i vatrogastva. U ovoj godini riječ je o oko tri milijuna kuna. Korištenjem ovih aplikacija ta će se sredstva koristiti učinkovitije i što nam je izuzetno važno – transparentnije. Ujedno, njihovim korištenjem podići ćemo kvalitetu rada i razinu aktivnosti te smanjiti troškove u poslovanju, prije svih one administrativne – istaknuo je gradonačelnik Škvarić najavivši da se dogodine planira da i ostale udruge s gradskog područja budu uključene u korištenje ovih aplikacija.

Tvrtka Fortis Labor dvije je godine razvijala navedene aplikacije koje će i dalje nadograđivati temeljem povratnih informacija koje će dobivati od korisnika aplikacija među kojima će odsad biti i Grada Lepoglave koji se tako pridružio grupi gradova, njih šest, te Međimurskoj županiji koje već koriste ove aplikacije.

- Grad Lepoglava prva je jedinica lokalne samouprave na ovom području koja će koristiti naše aplikacije. Uz sve prednosti koje one donose u radu, posebice u obavljanju administrativnih poslova dajući korisnicima da se prvenstveno posvete svojim primarnim aktivnostima, ove aplikacije omogućuju jedinici lokalne samouprave da u realnom vremenu prate trošenje sredstava te planiraju buduća ulaganja – pojasnio je Lorenzo Gašparić iz tvrtke Fortis Labor.

Budući korisnici vjeruju da će im navedene aplikacije olakšati rad posebice kad su administrativni poslovi u pitanju.

- Aplikacija će nam pomoći u evidenciji igračica, održavanja treninga, vođenju članarina te praćenju svih aktivnosti - rekla je Stella Gotal, trenerica Ženskog nogometnog kluba Lepoglava koji se natječe u 1. hrvatskoj nogometnoj ligi za žene.

Aplikacija će biti i od pomoći vatrogascima, koji veće koriste dvije za vatrogastvo specijalizirane aplikacije.

- Ova aplikacija koja nam je danas predstavljena najviše će nam pomoći u vođenju financija – poručio je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Lepoglave Marijo Canjuga.