Na parkiralištu kod sportske dvorane na startu Bajkmanije bilo je 90 biciklista

FOTO: Devedeset biciklista na drugoj Bajkmaniji u Ljubešćici

| 18.10.2015. u 12:01h | Objavljeno u Našim krajem

Ni prohladno i maglovito jutro nije spriječilo devedeset biciklista da dođu danas na start druge rekreativne biciklijade pod nazivom „Bajkmanija 2015“,  ispred sportske dvorane u Ljubešćici.

Najmlađi sudionik Bajkmanije bio je šest i pol godišnji Nikola iz Zagreba, koji, kako nam je rekao, zajedno s ocem redovito sudjeluje na biciklijadama na području Varaždinske županije.

- Ove godina imamo nešto dužu rutu od četrdesetak kilometara, dok smo prošle godine vozili tridesetak kilometara. Druga Bajkmanija trebala se održati prošle nedjelje, ali smo je odgodili za danas, zbog meteoroloških neprilika. Zadovoljni smo brojem sudionika, koji su osim iz Ljubešćice, došli iz Zagreba, Bjelovara, Koprivnice i Varaždina - rekao je Tomislav Vusilović, predsjednik Udruge „Ljubeška mladež“, organizatora Bajkmanije. Svaki sudionik biciklijade platio je kotizaciju od 20 kuna, a što mu je osiguralo vodu, klipić, majicu i porciju graha na kraju rute.

Nakon pozdravnih riječi načelnika Općine Ljubešćica Nenada Horvatića, koji je dao i znak za početak Bajkmanije, sudionici biciklijade krenuli su na vožnju dugu četrdesetak kilometara. Prošle je godine ruta išla uglavnom po općini Ljubešćica i iznosila je 28 kilometara, a ove je godine srednje teška ruta, koja obuhvaća općine Ljubešćicu, Sveti Ilija (Beletinec-Seketin), i Gornji Kneginec (Lužan Biškupečki)), te grad Novi Marof (Možđenec-Novi Marof-Remetinec-Podevčevo; Presečno,- Oštrice-Orehovec).

Bajkmanija će završiti kako se procjenjuje oko 13 sati i 30 minuta druženjem u Lovačkom domu Budinec uz grah. Organizator je osigurao i pratnju kombi vozila s prikolicom za sudionike koji iz bilo kojih razloga neće moći odvoziti cijelu dionicu biciklijade.