Crveni križ Varaždinske županije prikupio 849.345 kuna za OBV

vv | 14.2.2017. u 10:20h | Objavljeno u Našim krajem

Rahela Blažević, dugogodišnja članica Skupštine i Odbora Društva Crvenog križa Varaždinske županije, izabrana je za novu  predsjednicu na izborno-izvještajnoj  sjednici Skupštine ove udruge, dok su za zamjenike predsjednice izabrani Darinka Kovačić i Josip Blažotinec.

Uz njih, članovi Odbora Društva Crvenog križa Varaždinske županije postali su Gordana Županić, Blanka Križanec, Željko Slatković i Kristina Ivančan, a Nadzornog odbora Josip Polančec, Ljubica Barulek i Stjepan Bahun.

Na Skupštini je usvojeno izvješće o radu i financijskom poslovanju u razdoblju od 2013.- 2016. godine. Izvješće o radu dala je Nada Liber, ravnateljica DCK  Varaždinske županije, koja se posebno osvrnula na  velike nesreće i prirodne katastrofe u svijetu, a i kod nas.

Veliki broj volontera

- Svjedočili smo velikoj poplavi u Slavoniji i izbjegličkoj krizi. Kroz sve vrijeme trajanja krize u poplavljenom području, kao i za vrijeme trajanja izbjegličke krize te zbrinjavanja izbjeglica u kampu Opatovac i tranzitnom izbjegličkom kampu u Slavonskom Brodu,  Društvo Crvenog križa Varaždinske županije neposredno je sudjelovao u pomaganju stradalom stanovništvu, ne samo skupljajući materijalnu pomoć, već  i neposrednom pomaganju na terenu zahvaljujući aktivnom sudjelovanju velikog broja volontera - ukazala je Liber, koja je spomenula da su volonteri, koji su sudjelovali u izbjegličkoj krizi, bili pozvani na prijem u Varaždinsku županiju, gdje im je zamjenik župana Alen Kišić uručio zahvalnice  i zahvalio na njihovom sudjelovanju i radu.

Uz redovnu djelatnost tijekom prošle godine, DCK Varaždinske županije je organiziralo i humanitarni projekt pod nazivom „Dar za eNeMar“ za nabavu magnetske rezonance Općoj bolnici Varaždin (OBV).

Humanitarni projekt

- Humanitarni projekt je trajao od 29. rujna do 29. prosinca prošle godine te je prikupljen iznos od 849.345 kuna, koji je proslijeđen na račun Opće bolnice Varaždin - ukazala je ravnateljica Liber te zahvalila svim zastupnicima starog saziva na njihovom radu i doprinosu u aktivnostima DCK Varaždinske županije, dok je novoizabrane zastupnike zamolila za konstruktivnu suradnju i rad.

Na kraju sjednice ravnateljica Liber je zahvalila dosadašnjem predsjedniku Društva Nebojši Buđanovcu na promicanju načela Crvenog križa, u nadi i želji da i nadalje ostane aktivan član i stručni suradnik DCK Varaždinske županije. Zahvalu je uputila i dugogodišnjoj članici Skupštine i Odbora Stanki Josipi Barbir, koja iz subjektivnih razloga ne može više  obnašati sve obaveze.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci