Crveni križ Varaždinske županije prikupio 849.345 kuna za OBV

vv | 14.2.2017. u 10:20h | Objavljeno u Našim krajem

Rahela Blažević, dugogodišnja članica Skupštine i Odbora Društva Crvenog križa Varaždinske županije, izabrana je za novu  predsjednicu na izborno-izvještajnoj  sjednici Skupštine ove udruge, dok su za zamjenike predsjednice izabrani Darinka Kovačić i Josip Blažotinec.

Uz njih, članovi Odbora Društva Crvenog križa Varaždinske županije postali su Gordana Županić, Blanka Križanec, Željko Slatković i Kristina Ivančan, a Nadzornog odbora Josip Polančec, Ljubica Barulek i Stjepan Bahun.

Na Skupštini je usvojeno izvješće o radu i financijskom poslovanju u razdoblju od 2013.- 2016. godine. Izvješće o radu dala je Nada Liber, ravnateljica DCK  Varaždinske županije, koja se posebno osvrnula na  velike nesreće i prirodne katastrofe u svijetu, a i kod nas.

Veliki broj volontera

- Svjedočili smo velikoj poplavi u Slavoniji i izbjegličkoj krizi. Kroz sve vrijeme trajanja krize u poplavljenom području, kao i za vrijeme trajanja izbjegličke krize te zbrinjavanja izbjeglica u kampu Opatovac i tranzitnom izbjegličkom kampu u Slavonskom Brodu,  Društvo Crvenog križa Varaždinske županije neposredno je sudjelovao u pomaganju stradalom stanovništvu, ne samo skupljajući materijalnu pomoć, već  i neposrednom pomaganju na terenu zahvaljujući aktivnom sudjelovanju velikog broja volontera - ukazala je Liber, koja je spomenula da su volonteri, koji su sudjelovali u izbjegličkoj krizi, bili pozvani na prijem u Varaždinsku županiju, gdje im je zamjenik župana Alen Kišić uručio zahvalnice  i zahvalio na njihovom sudjelovanju i radu.

Uz redovnu djelatnost tijekom prošle godine, DCK Varaždinske županije je organiziralo i humanitarni projekt pod nazivom „Dar za eNeMar“ za nabavu magnetske rezonance Općoj bolnici Varaždin (OBV).

Humanitarni projekt

- Humanitarni projekt je trajao od 29. rujna do 29. prosinca prošle godine te je prikupljen iznos od 849.345 kuna, koji je proslijeđen na račun Opće bolnice Varaždin - ukazala je ravnateljica Liber te zahvalila svim zastupnicima starog saziva na njihovom radu i doprinosu u aktivnostima DCK Varaždinske županije, dok je novoizabrane zastupnike zamolila za konstruktivnu suradnju i rad.

Na kraju sjednice ravnateljica Liber je zahvalila dosadašnjem predsjedniku Društva Nebojši Buđanovcu na promicanju načela Crvenog križa, u nadi i želji da i nadalje ostane aktivan član i stručni suradnik DCK Varaždinske županije. Zahvalu je uputila i dugogodišnjoj članici Skupštine i Odbora Stanki Josipi Barbir, koja iz subjektivnih razloga ne može više  obnašati sve obaveze.

Označeno u