Davorin Cvek i dalje predsjednik DVD-a Kneginec Gornji Foto: Općina Gornji Kneginec

Davorin Cvek i dalje predsjednik DVD-a Kneginec Gornji

I.D./Varaždinske vijesti | 15.3.2017. u 19:46h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kneginec Gornji Davorin Cvek na izborno-izvještajnoj sjednici Skupštine društva, održanoj u društvenom domu u Gornjem Knegincu 11. ožujka, podnio je izvješće o radu u protekle četiri godine. Spomenuo je, između ostalog, da je vatrogasna postrojba društva sudjelovala na 223 intervencije i drugih aktivnosti. Natjecateljska ekipa sudjelovala je na 18 natjecanja i osvojila 11 pehara, a nabavljena je i vatrogasna oprema u vrijednosti od 280.742 kuna.

Vatrogasci iz Gornjeg Kneginca redovito prate razvoj novih vatrogasnih tehnologija, a osobito puno truda uloženo je u razvoj učinkovite vatrogasne službe, kako kroz internu nastavu i školovanja pa sve do pasivnih dežurstava i izrada kartica opasnosti za poslovne subjekte na području općine Gornji Kneginec.

Društvo je u proteklom razdoblju dostojanstveno obilježilo 90. godina rada, a posebno su istaknute aktivnosti oko projekta izgradnje novog, modernog Vatrogasnog doma koji je pred realizacijom te nabave novog navalnog vatrogasnog vozila koje bi zadovoljilo sve kompleksnije zadatke. Kako je istaknuto, DVD Kneginec Gornji danas ima 85 članica i članova koji su uvijek spremni da snažno i odvažno odgovore na sve izazove današnjice kako bi bili na spas sumještanima.

Izabrano je i novo rukovodstvo pa će tako u idućem mandatnom razdoblju dužnost predsjednika ponovno obavljati Davorin Cvek, za zapovjednika je izabran Mario Grabar, za zamjenika zapovjednika Tomislav Šestak, a za tajnika Igor Cvek. U Upravni odbor još su izabrani Jurica Đurđek, Danijel Paska, Marko Cvek, Marko Zorko i Laura Levatić.

Na skupštini su uručene spomenice za 20 i 10 godina vjernosti društvu, uvjerenja o završenom osposobljavanju te zahvalnice donatorima i Općini Gornji Kneginec. Pri kraju sjednice mnogobrojni su gosti čestitali društvu na njegovom uspješnom radu, a skupu se obratio i općinski načelnik Goran Kaniški koji je zahvalio članovima i vodstvu na očuvanju vatrogasne tradicije i baštine te na pomoći koju članovi društva pružaju Općini Gornji Kneginec pri organizaciji brojnih događanja.