Darujte krv 15. prosinca u Klenovniku i Ivancu Foto: Ilustracija

Darujte krv 15. prosinca u Klenovniku i Ivancu

Varaždinske vijesti | 13.12.2020. u 09:25h | Objavljeno u Našim krajem

Bliži nam se još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će se održati 15. prosinca u Klenovniku od 9:00 do 11:00 u prostorijama Bolnice Klenovnik te u Ivancu od 12:00 do 14:00 u prostorijama Ivančice d.d.

- Podsjećamo Vas još jednom da su zalihe krvi nedovoljne i potrebno nam je darivatelja. Najstrože ćemo se držati mjera kako bi osigurali Vašu i našu sigurnost. Prostorije u kojima će se vršiti darivanje će biti dezinficirane i prozračene, te će se broj ljudi gdje se darivanje odvija ograničiti na pet u prostoriji istovremeno. Preporuka također navodi da se broj darivatelja koji pristupaju darivanju ograniči na maksimalno 25 darivatelja u jednom satu.
Prema uputama Nacionalnog stožera, ne preporučamo dolazak starijima od 60 i onima koji se nalaze u nekoj od rizičnih skupina kako bi očuvali svoje zdravlje. Ukoliko poznajete nekoga tko bi mogao postati darivatelj, punoljetna je i zdrava osoba, molimo Vas da i njih obavijestite o akciji darivanja i potaknete na uključenje. Svakom darivatelju koji pristupi akciji na poklon ćemo dati maskicu s logom GDCK Ivanec kao znak zahvalnosti za odaziv akciji - poručuju iz GDCK Ivanec.