Dani ludbreške Svete nedjelje: Počeo Ludbreški sejem Foto: Ludbreg

Dani ludbreške Svete nedjelje: Počeo Ludbreški sejem

vv | 31.8.2023. u 19:34h | Objavljeno u Našim krajem

Jedna od najznačajnijih manifestacija tijekom Dana ludbreške Svete nedjelje zasigurno je tradicionalni Ludbreški sejem koji već više od 30 godina okuplja lokalne gospodarstvenike te stvara poduzetničke prilike.

Na gradskom trgu i ove se godine prodaju različiti proizvodi kao što su suveniri, ručni radovi, dječja oprema, knjige, cvijeće, kožna galanterija, proizvodi od meda, kupinovo vino, ljekovito bilje, bučino ulje, poljoprivredna mehanizacija, kovani alati, inox proizvodi i mnogi drugi.

- Ludbreški sejem važan je dio naše najveće manifestacije, a svakako je pohvalno da okuplja sve više izlagača. Sveta nedjelja je proštenje, a uz proštenje oduvijek ide i sajmovanje i dio je to naše tradicije. Prostor na trgu rezerviran je za naše dugogodišnje izlagače i obrtnike ne samo iz Ludbrega već iz cijele Hrvatske i nadam se da će i oni ostvariti ono zbog čega su došli ovdje, a to su prodaja i poslovna suradnja. Nakon nekoliko pandemijskih godina kroz koje smo ipak uspjeli održati ovu tradiciju, ove godine bilježimo porast broja izlagača - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Direktorica Turističke zajednice područja Centar svijeta, Petra Međimurec istaknula je kako je ludbreška Sveta nedjelja specifična manifestacija koja svake godine okuplja sve veći broj posjetitelja, kako hodočasnika tako i onih usmjerenih na svjetovne i poduzetničke sadržaje.

- U kojem god spektru gledamo, ovo je naša najznačajnija manifestacija pa tako i u turističkom smislu, Kroz "Ludbreški sejem" orijentirani smo na obrtnike, poduzetnike, a naravno najveći naglasak je na naše lokalne - istaknula je P. Međimurec.

Na "Ludbreškom sejmu" redovito se predstavlja OPG Mirko Lastavec iz Hrastovskog. - Imamo bučino ulje, hajdinsku kašu, brašna, lješnjake i orahe. Za nas koji se bavimo poljoprivredom ovo je prilično izazovna godina, bilo je puno tuče i drago nam je što postoje ovakvi sajmovi na kojima uspijemo plasirati svoje proizvode. Veseli i odaziv posjetitelja tako da vjerujem da će za nas izlagače ovo biti uspješna četiri dana – kazao je Lastavec.

Ludbreški sejem započeo je danas, u četvrtak 31. kolovoza, a moći će se posjetiti sve do nedjelje u vremenu od 8 do 24 sata.

Galerija slika