Danas počinje isplata uskrsnica u Varaždinu Foto: ilustracija

Danas počinje isplata uskrsnica u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 14.2.2024. u 09:36h | Objavljeno u Našim krajem

U Varaždinu danas, u srijedu 14. veljače 2024. godine počinje isplata „uskrsnica“ u iznosu 50 eura koju će primiti ukupno 4520 osoba.

Jednokratna novčana pomoć Grada Varaždina – „uskrsnica“ namijenjena je umirovljenicima čija ukupna mirovinska primanja (inozemna mirovina i hrvatska mirovina) ne premašuju limit od ukupno 420 eura za mjesec prosinac 2023. godine.

„Uskrsnicu“ će također dobiti i osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad - Područne službe Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin, a imaju prebivalište na području Grada Varaždina.

Riječ je o 3776 umirovljenika, zatim 85 osoba koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin te 659 korisnika osobne invalidnine Hrvatskog zavoda za socijalni rad Varaždin.

U proračunu Grada Varaždina ukupno je osiguran iznos od 226.000,00 eura za isplatu „uskrsnica“.

Poštari će dostavljati „uskrsnice“ na adrese korisnika, a previđa se da će je svi korisnici primiti najkasnije do Uskrsa.

Reklamacije će se podnositi nakon isplate „uskrsnica“ o čemu ćemo naknadno obavijestiti građane.