FOTO Na Danu udruga općine Sračinec feštalo se od jutra!

Općina Sračinec/vv | 5.6.2023. u 18:17h | Objavljeno u Našim krajem

Prošlu subotu bilo je veselo i aktivno u parku Velika graba u Sračincu, gdje je po treći put održana manifestacija pod nazivom Dan udruga Općine Sračinec.

- Okupili smo se po treći put, danas u najvećem broju dosad. Želja nam je bila da se, uz druženje članica i članova udruga koje djeluju na području općine Sračinec, bolje upoznamo, podržimo i možda dogovorimo pokoju suradnju u budućnosti. U manifestaciju su uključene sve udruge koje djeluju na našem području, neki izlažu svoje rukotvorine, predstavljaju se pjesmom ili predstavom, kuhaju... Vjerujem da će ovo druženje postati tradicionalno i da ćemo u godinama koje dolaze imati još zanimljiviji i bogatiji program - rekla je Stanka Miko, predsjednica Udruge žena Preslica Sračinec, koja je bila nositelj organizacije manifestacije, uz financijsku potporu Općine Sračinec.

Program je počeo od jutra, kada su u povorci stigli oldtimeri iz Slovenije, a u to vrijeme već je mirisalo na sastojke gulaša, koji su pripremali članovi udruga. U poslijepodnevnim satima održan je kulturni program - red pjesme, red pučkog kazališta, sve pred prepunim gledalištem parka Velika graba.

Jedan od najatraktivnijih događaja svakako je bilo natjecanje u kuhanju gulaša u kotliću. Nakon ocjenjivanja, stručni je žiri odabrao tri najbolja. Treće mjesto zauzeo je kotlić branitelja UDVDR klub Sračinec, drugi Udruga umirovljenika Sračinec - Svibovec, a pobjednički gulaš skuhali su članovi Nogometnog kluba Sračinec.

Park Velika graba - "brend" Općine

- Ovo je samo jedno od događanja koja će se ove godine održati u našem parku Velika graba. On je postao prepoznatljiv "brend" naše općine, mjesto gdje se cijele godine okupljaju mladi, obitelji s djecom, a postao je i točka koju posjećuju ekskurzije. Ponosni smo što smo uspjeli u naumu da ovaj prostor obogati društveni život općine, a ovo sve što se događa danas, samo je još jedan dokaz za to. Hvala članicama i članovima Udruge žena Preslica na organizaciji Dana udruga, hvala svima koji su na bilo koji način pridonijeli da nam ovaj dan prođe u druženju i veselju - istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Na manifestaciji su sudjelovali: Udruga žena Preslica Sračinec, KUD Zavičaj, Udruga žena Maruša Maruševec, Udruga žena Đurđica Turčin, Vezilje udruge Črepičar Svibovec Podravski, KUD Lepoglavski Pušlek, Dramska diletantska družina KUD-a Kaštel Pribislavec, Udruga umirovljenika Podravske Sesvete, Udruga Umirovljenika Sračinec - Svibovec, UDVDR klub Sračinec, Planinarsko društvo Ravna Gora, KUD Benedikt Svibovec Podravski, Udruga Črepičar Svibovec Podravski, Nogometni klub Podravac Svibovec Podravski, Dobrovoljno vatrogasno društvo Svibovec Podravski, Nogometni klub Sračinec, a za međunarodni karakter manifestacije pobrinuli su se Vitezi Pesničarji Dornava iz Slovenije, koji su u parku Velika graba izložili svoja povijesna vozila.

Nakon završetka manifestacije, u večernjim satima, park Velika graba postao je veliko ljetno kino na otvorenom, prikazan je film Krstarenje džunglom. Kino predstavu realiziralo je Pučko otvoreno učilište Varaždin, a ovo je samo prva od sedam projekcija koje će se održati ovog ljeta u općini Sračinec.