Dan ružičaste vrpce obilježen i u Međimurju Foto: Međimurska županija

Dan ružičaste vrpce obilježen i u Međimurju

Varaždinske vijesti | 8.10.2018. u 08:30h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Listopad je mjesec posvećen ranom otkrivanju raka dojke i podizanju svijesti o važnosti brige za zdravlje dojki, a prva subota u listopadu rezervirana je za Dan ružičaste vrpce u povodu kojeg su se članice i članovi Kluba "Nova nada" i međimurske Županijske lige protiv raka okupili na Trgu Republike u Čakovcu.

Kako bi se Međimurke i Međimurci što više upoznali s bolešću raka dojke, podijeljeni su promotivno-edukativni materijali kojima se želi upozoriti na ovaj najčešći tip raka i važnost rane prevencije.

- Međimurke su u samom vrhu Hrvatske po odazivu na Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke čemu su zasigurno pridonijele akcije i programi poput Dana ružičaste vrpce. Članice Kluba "Nova nada" vrlo su angažirane te organiziraju niz manifestacija i humanitarnih akcija u cilju prikupljanja financijskih sredstava korištenih u borbi protiv raka - istaknula je predsjednica Kluba Jasenka Štefić te dodala kako je ponosna na članice i aktivnosti Kluba koji će uskoro obilježiti punih 18 godina djelovanja.

medjimurje_-_dan_ruzicaste_vrpce_01.jpg

medjimurje_-_dan_ruzicaste_vrpce_02.jpg

medjimurje_-_dan_ruzicaste_vrpce_03.jpg

medjimurje_-_dan_ruzicaste_vrpce_04.jpg

medjimurje_-_dan_ruzicaste_vrpce_05.jpg

medjimurje_-_dan_ruzicaste_vrpce_06.jpg

medjimurje_-_dan_ruzicaste_vrpce_07.jpg