Dan otvorenih vrata: U novi vrtić u Višnjici uskoro će krenuti 53 mališana Foto: Grad Lepoglava

Dan otvorenih vrata: U novi vrtić u Višnjici uskoro će krenuti 53 mališana

Varaždinske vijesti | 26.9.2020. u 20:03h | Objavljeno u Našim krajem

U ponedjeljak 5. listopada s radom će početi Područni odjel Dječjeg vrtića Lepoglava u Donjoj Višnjici. Tog će dana u vrtić u Višnjici krenuti 53 mališana koje će u novoizgrađenom vrtićkom objektu dočekati najviši predškolski standard u što su se 25. rujna, za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata vrtića u Višnjici, mogli uvjeriti svi zainteresirani građani.

djecji_vrtic_visnjica_2020_01.jpg

- Kraju smo uspješno priveli još jedan kapitalan projekt Grada Lepoglave. Projekt je to koji ima dušu i koji pokazuje orijentiranost Grada prema djeci i mladima. Ovim smo projektom dohvatili cilj koji smo si postavili, a to je da stvorimo uvjete da sva djeca s gradskog područja mogu pohađati predškolski program odnosno dječji vrtić. Uz vrtić u Lepoglavi i privatan vrtić u Žarovnici, izgradnjom vrtića u Višnjici osigurali smo za to potrebne kapacitete. Pored toga, ovaj je projekt važan jer će stvoriti uvjete za ostanak mladih obitelji na ovom području. Stvorili smo i nova radna mjesta odnosno omogućili nova zapošljavanja i to većinom mladih žena s ovog područja – istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić podsjetivši da je projekt gotovo u potpunosti financiran sredstvima iz gradskog proračuna.

djecji_vrtic_visnjica_2020_06.jpg

Vrijednost projekta je oko četiri i pol milijuna kuna. Nešto manje od četiri milijuna kuna utrošeno je za izgradnju objekta i uređenje okoliša dok je dodatnih oko pola milijuna kuna utrošeno za opremanje vrtića. Većinom je riječ o sredstvima iz gradskog proračuna dok je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije stigla potpora u iznosu od 100.000 kuna.

Radove je izvela domaća tvrtka TTG čiji je direktor Tomica Zgrebec gradonačelniku Marijanu Škvariću predao ključeve novoizgrađenog objekta.

- Vi ste nama prije otprilike godinu dana predali papire s projektima, a mi sada vama predajemo ključeve gotovog objekta – poručio je Zgrebec predajući ključeve gradonačelniku koji ih je, kao i uporabnu dozvolu, dao ravnateljici Dječjeg vrtića Lepoglava, čiji će područni ured biti vrtić u Višnjici.

djecji_vrtic_visnjica_2020_11.jpg

- Ovo je prekrasan objekt koji zadovoljava sve pedagoške standarde. Ovdje u Višnjici formirane će biti tri grupe – mlađa mješovita, starija mješovita i predškolska grupa, dok će programi biti isti kao i u centralnom vrtiću u Lepoglavi – istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak Ribić dodavši da je u Područnom odjelu u Višnjici zaposleno pet odgajatelja, spremačica i kuharica.

Posebno zadovoljan završetkom izgradnje vrtića u Višnjici i skorim početkom njegova rada bio je predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić.

- Zadovoljstvo mi je veće jer sam iz Višnjice. Ja i vijećnik Josip Čelig dali smo prijedlog gradonačelniku da se krene s ovim projektom, pregovarali smo o tome i gradonačelnik je pokazao volju te se krenulo u realizaciju projekta. Sada mogu odahnuti i poručiti svim Višnjičarcima da smo uspjeli, da sam uspio. Vrtić je Višnjici bio potreban. Nismo na pamet krenuli u taj projekt, znali smo da postoji interes i potreba. Ovaj će vrtić biti razlog da obitelji ostanu ovdje – poručio je Dukarić.

djecji_vrtic_visnjica_2020_02.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_03.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_04.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_05.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_07.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_08.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_09.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_10.jpg