Dan otvorenih vrata: U novi vrtić u Višnjici uskoro će krenuti 53 mališana Foto: Grad Lepoglava

Dan otvorenih vrata: U novi vrtić u Višnjici uskoro će krenuti 53 mališana

Varaždinske vijesti | 26.9.2020. u 20:03h | Objavljeno u Našim krajem

U ponedjeljak 5. listopada s radom će početi Područni odjel Dječjeg vrtića Lepoglava u Donjoj Višnjici. Tog će dana u vrtić u Višnjici krenuti 53 mališana koje će u novoizgrađenom vrtićkom objektu dočekati najviši predškolski standard u što su se 25. rujna, za vrijeme trajanja Dana otvorenih vrata vrtića u Višnjici, mogli uvjeriti svi zainteresirani građani.

djecji_vrtic_visnjica_2020_01.jpg

- Kraju smo uspješno priveli još jedan kapitalan projekt Grada Lepoglave. Projekt je to koji ima dušu i koji pokazuje orijentiranost Grada prema djeci i mladima. Ovim smo projektom dohvatili cilj koji smo si postavili, a to je da stvorimo uvjete da sva djeca s gradskog područja mogu pohađati predškolski program odnosno dječji vrtić. Uz vrtić u Lepoglavi i privatan vrtić u Žarovnici, izgradnjom vrtića u Višnjici osigurali smo za to potrebne kapacitete. Pored toga, ovaj je projekt važan jer će stvoriti uvjete za ostanak mladih obitelji na ovom području. Stvorili smo i nova radna mjesta odnosno omogućili nova zapošljavanja i to većinom mladih žena s ovog područja – istaknuo je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić podsjetivši da je projekt gotovo u potpunosti financiran sredstvima iz gradskog proračuna.

djecji_vrtic_visnjica_2020_06.jpg

Vrijednost projekta je oko četiri i pol milijuna kuna. Nešto manje od četiri milijuna kuna utrošeno je za izgradnju objekta i uređenje okoliša dok je dodatnih oko pola milijuna kuna utrošeno za opremanje vrtića. Većinom je riječ o sredstvima iz gradskog proračuna dok je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije stigla potpora u iznosu od 100.000 kuna.

Radove je izvela domaća tvrtka TTG čiji je direktor Tomica Zgrebec gradonačelniku Marijanu Škvariću predao ključeve novoizgrađenog objekta.

- Vi ste nama prije otprilike godinu dana predali papire s projektima, a mi sada vama predajemo ključeve gotovog objekta – poručio je Zgrebec predajući ključeve gradonačelniku koji ih je, kao i uporabnu dozvolu, dao ravnateljici Dječjeg vrtića Lepoglava, čiji će područni ured biti vrtić u Višnjici.

djecji_vrtic_visnjica_2020_11.jpg

- Ovo je prekrasan objekt koji zadovoljava sve pedagoške standarde. Ovdje u Višnjici formirane će biti tri grupe – mlađa mješovita, starija mješovita i predškolska grupa, dok će programi biti isti kao i u centralnom vrtiću u Lepoglavi – istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Lepoglava Valentina Husnjak Ribić dodavši da je u Područnom odjelu u Višnjici zaposleno pet odgajatelja, spremačica i kuharica.

Posebno zadovoljan završetkom izgradnje vrtića u Višnjici i skorim početkom njegova rada bio je predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić.

- Zadovoljstvo mi je veće jer sam iz Višnjice. Ja i vijećnik Josip Čelig dali smo prijedlog gradonačelniku da se krene s ovim projektom, pregovarali smo o tome i gradonačelnik je pokazao volju te se krenulo u realizaciju projekta. Sada mogu odahnuti i poručiti svim Višnjičarcima da smo uspjeli, da sam uspio. Vrtić je Višnjici bio potreban. Nismo na pamet krenuli u taj projekt, znali smo da postoji interes i potreba. Ovaj će vrtić biti razlog da obitelji ostanu ovdje – poručio je Dukarić.

djecji_vrtic_visnjica_2020_02.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_03.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_04.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_05.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_07.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_08.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_09.jpg

djecji_vrtic_visnjica_2020_10.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci