Dan OŠ Izidora Poljaka: Nagrađeni najuspješniji višnjički osnovnoškolci Foto: Grad Lepoglava

Dan OŠ Izidora Poljaka: Nagrađeni najuspješniji višnjički osnovnoškolci

Varaždinske vijesti | 3.6.2022. u 13:42h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice prigodnom je priredbom proslavila Dan škole. Učiteljima i učenicima višnjičke škole u proslavi se pridružio gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić nagradivši pritom najuspješnije višnjičke osnovnoškolce.

Učenicima koji su tijekom tekuće školske godine ostvarili zapaženije rezultate na županijskim i državnim smotrama znanja uručio je knjigu "Hrvati koji su mijenjali svijet" na dar, a najuspješnijima među njima i novčanu nagradu u iznosu od 400 kuna.

Knjigu kao nagradu primili su učenici: Leon Butko, Krunoslav Vorih, Stela Fogec, Mihael Pintarić, Nikola Hudin, Antonio Biškup, Dario Biškup i Lucija Tolić. Učenik sedmog razreda, Leon Butko i njegova mentorica Ana Dukarić primili su i novčane nagrade za osvojeno 3. mjesto na županijskoj smotri iz informatike.

- Djeco, sve što radite u životu radite to tako da iz toga izvučete najviše i da u tome budete najbolji. Izvrsnost je bitna, naročito za vašu generaciju i generacije koje dolaze. Pred vama je cijeli svijet i nije važno koliko će te, kročeći u taj svijet, ponijeti u rukama i džepovima već je važno koliko će te u njega ponijeti u vašim glavama. Uz želju da u školi naučite što više, želim vam puno sreće, zdravlja i veselja - poručio je gradonačelnik višnjičkim osnovnoškolcima.

Zahvalio je tom prigodom i učiteljima na njihovom radu te podsjetio da uz njih i roditelje, djeci podršku pruža i Grad Lepoglava osiguravajući uvjete za odvijanje brojnih školskih aktivnosti.

Jedna od potpora, ali poticaj učenicima, je i dodjela nagrada za izvrsnost koje Grad Lepoglava niz godina dodjeljuje osnovnoškolcima s gradskog područja na kraju svake školske godine. Tako će i ove školske godine nagrade primiti i učenici iz osnovnih škola u Lepoglavi i Kamenici.

01062022_dan_skole_visnjica_2.jpg

01062022_dan_skole_visnjica_3.jpg

01062022_dan_skole_visnjica_1.jpg