Dan Općine Trnovec Bartolovečki bez događanja, ali investicije idu dalje Foto: Trnovec Bartolovečki

Dan Općine Trnovec Bartolovečki bez događanja, ali investicije idu dalje

VV | 17.4.2020. u 17:22h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki 17. travnja slavi svoj Dan. Ove godine prvi put to će biti bez svečane sjednice Općinskog vijeća i drugih popratnih događanja. Iako je otkazala ili odgodila događanja, epidemija koronavirusa nije zaustavila investicije na području Općine Trnovec Bartolovečki.

Uređenje ulica koje je pripremila općinska uprava osiguravši i sredstva iz fondova i ministarstava te radovi Hrvatskih cesta na državnoj cesti D2 koja prolazi cijelom općinom, dio su projekata koji su završeni ili u tijeku.

Načelnik Zvonko Šamec podsjeća da je općina Trnovec Bartolovečki već dugi niz godina veliko gradilište, a ukupne su investicije veće od 50 milijuna kuna.

– Unatrag pet, šest godina uredili smo i energetski obnovili gotovo sve javne objekte u svim naseljima po cijeloj općini. Konstantno smo ulagali u uređenje manjih prometnica i ulica, a naši partneri od HEP-a, Hrvatskih voda, Varkoma, Hrvatskih cesta ulagali su svaki u svom resoru. Sva ta ulaganja unazad nekoliko godina iznose više od 50 milijuna kuna zbog čega sam ja osobno kao načelnik i više nego zadovoljan. Siguran sam da to zadovoljstvo dijele i naši mještani jer iz godine u godinu podižemo standarde živote i uređenost naselja – ističe načelnik Šamec.

Jedna od vidljivijih investicija u tijeku je izgradnja kružnog toka na državnoj cesti D2 kod bivše Slobodne zone, danas Zone Sjever. Investicija je to Hrvatskih cesta vrijedna 5.275.720,44 kune bez PDV-a. Izvođač je Colas Hrvatska iz Varaždina.

– Izgradnja kružnog toka je u visokoj fazi izvođenja. Radovi bi trebali biti gotovi do 20. svibnja. Naravno, ukoliko svi uvjeti, vremenski, građevinski i drugi s obzirom na aktualnu situaciju s epidemijom, budu zadovoljavajući – kaže rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin Hrvatskih cesta Davor Bobičanec.

Rotor na državnoj cesti samo je dio investicija Hrvatskih cesta na području općine Trnovec Bartolovečki. U tri naselja – Trnovcu, Šemovcu i Zamlaci – na četiri lokacije osvjetljavaju se pješački prijelazi, sve kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, posebice najmlađih, koji idu u školu. Na tri je pješačka prijelaza osvjetljenje postavljeno, a na onom posljednjem, u Zamlaci, očekuje se do polovice svibnja. Ukupna je investicija oko 150.000 kuna.

Hrvatske ceste uložile su i 190.000 kuna u uređenje oborinske odvodnje i pješačke staze uz državnu cestu u Trnovcu. Pola milijuna kuna utrošeno je za izvanredno održavanje još jedne dionice državne ceste D2, nadvožnjaka između Zamlake i Šemovca, gdje je krajem prošle i početkom ove godine obnovljen kolnik.

I u Hrvatskim cestama i u Općini Trnovec Bartolovečki zadovoljni su suradnjom koja je rezultirala ovakvim obujmom radova.

Načelnik Šamec podsjeća i na uređenje ulica po naseljima u općini Trnovec Bartolovečki.

– Počeli su radovi na uređenju Ulice braće Radić u Trnovcu vrijedni 400 tisuća kuna. I to je nastavak uređenja ulica nakon što smo unatrag nekoliko godina uložili milijunske iznose u Branimirovu ulicu, Široke ledine, Radničku ulicu te ulice po drugim naseljima u općini. Želimo da svaki mještanin, bez obzira gdje živi ima jednake uvjete života, jednake standarde – naglašava Šamec.

U tijeku je i energetska obnovu zgrade javne namjene – bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu. Vrijednost projekta je 1,4 milijuna kuna, a radovi su započeli krajem studenog prošle godine. Projekt sufinanciraju Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 590 tisuća kuna i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 236 tisuće kuna, dok ostatak sufinancira Općina. Valja dodati da se planira i dogradnja Zdravstvene ambulante te grobne kuće u Šemovcu, kao i Društvenog doma u Štefancu.

– Sve će te investicije svoj puni doprinos podizanju standarda života u općini Trnovec Bartolovečki dati u vrijeme koje je pred nama, u vrijeme nakon aktualnih ograničenja koja je nametnula ova epidemija. Strpimo se još malo i poštujmo mjere kako bismo zaštitili svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih. U atmosferi koju nitko od nas nije želio i na način na koji nismo planirali obilježavanje, u svoje osobno ime, u ime zamjenika Marija Milaka, predsjednika Općinskog vijeća Marija Sačića i vijećnika te djelatnika Jedinstvenog upravnog odjela svim žiteljima Općine Trnovec Bartolovečki čestitam Dan Općine – poručio je načelnik Šamec.

trnovec_3.JPG

trnovec_2.JPG

trnovec_1.JPG

bartolovec_2.JPG

bartolovec_1.JPG

Galerija slika