Dan Općine Trnovec Bartolovečki bez događanja, ali investicije idu dalje Foto: Trnovec Bartolovečki

Dan Općine Trnovec Bartolovečki bez događanja, ali investicije idu dalje

VV | 17.4.2020. u 17:22h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki 17. travnja slavi svoj Dan. Ove godine prvi put to će biti bez svečane sjednice Općinskog vijeća i drugih popratnih događanja. Iako je otkazala ili odgodila događanja, epidemija koronavirusa nije zaustavila investicije na području Općine Trnovec Bartolovečki.

Uređenje ulica koje je pripremila općinska uprava osiguravši i sredstva iz fondova i ministarstava te radovi Hrvatskih cesta na državnoj cesti D2 koja prolazi cijelom općinom, dio su projekata koji su završeni ili u tijeku.

Načelnik Zvonko Šamec podsjeća da je općina Trnovec Bartolovečki već dugi niz godina veliko gradilište, a ukupne su investicije veće od 50 milijuna kuna.

– Unatrag pet, šest godina uredili smo i energetski obnovili gotovo sve javne objekte u svim naseljima po cijeloj općini. Konstantno smo ulagali u uređenje manjih prometnica i ulica, a naši partneri od HEP-a, Hrvatskih voda, Varkoma, Hrvatskih cesta ulagali su svaki u svom resoru. Sva ta ulaganja unazad nekoliko godina iznose više od 50 milijuna kuna zbog čega sam ja osobno kao načelnik i više nego zadovoljan. Siguran sam da to zadovoljstvo dijele i naši mještani jer iz godine u godinu podižemo standarde živote i uređenost naselja – ističe načelnik Šamec.

Jedna od vidljivijih investicija u tijeku je izgradnja kružnog toka na državnoj cesti D2 kod bivše Slobodne zone, danas Zone Sjever. Investicija je to Hrvatskih cesta vrijedna 5.275.720,44 kune bez PDV-a. Izvođač je Colas Hrvatska iz Varaždina.

– Izgradnja kružnog toka je u visokoj fazi izvođenja. Radovi bi trebali biti gotovi do 20. svibnja. Naravno, ukoliko svi uvjeti, vremenski, građevinski i drugi s obzirom na aktualnu situaciju s epidemijom, budu zadovoljavajući – kaže rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin Hrvatskih cesta Davor Bobičanec.

Rotor na državnoj cesti samo je dio investicija Hrvatskih cesta na području općine Trnovec Bartolovečki. U tri naselja – Trnovcu, Šemovcu i Zamlaci – na četiri lokacije osvjetljavaju se pješački prijelazi, sve kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu, posebice najmlađih, koji idu u školu. Na tri je pješačka prijelaza osvjetljenje postavljeno, a na onom posljednjem, u Zamlaci, očekuje se do polovice svibnja. Ukupna je investicija oko 150.000 kuna.

Hrvatske ceste uložile su i 190.000 kuna u uređenje oborinske odvodnje i pješačke staze uz državnu cestu u Trnovcu. Pola milijuna kuna utrošeno je za izvanredno održavanje još jedne dionice državne ceste D2, nadvožnjaka između Zamlake i Šemovca, gdje je krajem prošle i početkom ove godine obnovljen kolnik.

I u Hrvatskim cestama i u Općini Trnovec Bartolovečki zadovoljni su suradnjom koja je rezultirala ovakvim obujmom radova.

Načelnik Šamec podsjeća i na uređenje ulica po naseljima u općini Trnovec Bartolovečki.

– Počeli su radovi na uređenju Ulice braće Radić u Trnovcu vrijedni 400 tisuća kuna. I to je nastavak uređenja ulica nakon što smo unatrag nekoliko godina uložili milijunske iznose u Branimirovu ulicu, Široke ledine, Radničku ulicu te ulice po drugim naseljima u općini. Želimo da svaki mještanin, bez obzira gdje živi ima jednake uvjete života, jednake standarde – naglašava Šamec.

U tijeku je i energetska obnovu zgrade javne namjene – bivšeg matičnog ureda u Bartolovcu. Vrijednost projekta je 1,4 milijuna kuna, a radovi su započeli krajem studenog prošle godine. Projekt sufinanciraju Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 590 tisuća kuna i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u iznosu od 236 tisuće kuna, dok ostatak sufinancira Općina. Valja dodati da se planira i dogradnja Zdravstvene ambulante te grobne kuće u Šemovcu, kao i Društvenog doma u Štefancu.

– Sve će te investicije svoj puni doprinos podizanju standarda života u općini Trnovec Bartolovečki dati u vrijeme koje je pred nama, u vrijeme nakon aktualnih ograničenja koja je nametnula ova epidemija. Strpimo se još malo i poštujmo mjere kako bismo zaštitili svoje zdravlje i zdravlje svojih bližnjih. U atmosferi koju nitko od nas nije želio i na način na koji nismo planirali obilježavanje, u svoje osobno ime, u ime zamjenika Marija Milaka, predsjednika Općinskog vijeća Marija Sačića i vijećnika te djelatnika Jedinstvenog upravnog odjela svim žiteljima Općine Trnovec Bartolovečki čestitam Dan Općine – poručio je načelnik Šamec.

trnovec_3.JPG

trnovec_2.JPG

trnovec_1.JPG

bartolovec_2.JPG

bartolovec_1.JPG

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci