Damjan Županić novi je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave

VV | 24.9.2021. u 09:55h | Objavljeno u Našim krajem

U Lepoglavi je 23. rujna održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave, prva pod vodstvom novoimenovanog načelnika Stožera Damjana Županića.

- Odluku o imenovanju donio sam s obzirom na to da se radi o osobi koja u svom djelokrugu rada blisko surađuje s gradskom upravom i upoznata je s djelovanjem sustava zaštite i spašavanja kao i drugih sustava važnih za uspješno vođenje gradskog Stožera civilne zaštite - obrazložio je svoju odluku o imenovanju Damjana Županića načelnikom Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave gradonačelnik Marijan Škvarić istaknuvši pri tom važnost djelovanja Stožera u vrijeme sve brojnijih ugroza izazvanih elementarnim nepogodama i pojavom virusa COVID 19.

Na sjednici su u ukratko predstavljene smjernice djelovanja i aktivnosti koje će Stožer provoditi s ciljem zaštite građana. Najavljeno je opremanje Stožera, između ostalog u planu je opremanje mobilnog centra koji bi Stožeru omogućio rad na terenu i povećao njegovu operativnost i učinkovitost. S tom se namjerom planira i nabavka komunikacijske opreme kao i osposobljavanje te opremanje osoba uključenih u sustav civilne zaštite.

Uz načelnika Stožera i gradonačelnika Grada Lepoglave, održanom sastanku Stožera civilne zaštite Grada Lepoglave nazočili su Nedeljko Kučej iz Područnog ureda civilne zaštite Varaždin; Mario Medenjak, načelnik Policijske postaje Ivanec; Mladen Jagarinec iz Gradskog društva Crvenog križa Ivanec; Mario Musulin, pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja – stanice Varaždin i dr. med. Ljubica Knez.

sastanak_stozera_cz_lepoglava_01.jpg

sastanak_stozera_cz_lepoglava_02.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci