Da se ne zaboravi: Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen i u općini Vinica Foto: Općina Vinica

Da se ne zaboravi: Dan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježen i u općini Vinica

Varaždinske vijesti | 17.11.2020. u 18:38h | Objavljeno u Našim krajem

U utorak, 17. studenoga, i u općini Vinica obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

- Dan uoči obljetnice najveće tragedije u našoj novijoj povijesti, vinički branitelji prisjetili su se svih onih koji su prije 29 godina doživjeli stravični zločin. Svaki od 29 zapaljenih lampaša simbol je jedne godine od trenutka teških stradanja djece, ranjenika, civila, bespomoćnih ljudi koje su na zvjerski način poubijali srbočetnici i pripadnici jugovojske - priopćili su iz Općine Vinica.

- Ove godine, zbog trenutne epidemiološke situacije, lampaši su zapaljeni kod spomen obilježja našeg hrvatskog viteza i vukovarskog branitelja Mladena Kasuna, pripadnika Specijalne postrojbe MUP-a "Roda". U ime viničkih branitelja lampaše su zapalili Stjepan Prikratki, Davor Pižeta i Zvonko Kovačić te oni očekuju da će također i njihovi sužitelji, na prozorima svojih kuća, zapaliti lampaše u znak sjećanja na sve žrtve ovog strašnog zločina. Na taj način obilježili bi Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje - napomenuli su iz Općine.

vinica_dan_sjecanja_vukovar_17112020_2.jpg