CRVENI KRIŽ IVANEC Potrebitima prva donacija sira, vrhnja i jogurta iz IT sustava doniranja hrane Foto: Crveni križ Ivanec

CRVENI KRIŽ IVANEC Potrebitima prva donacija sira, vrhnja i jogurta iz IT sustava doniranja hrane

VV | 15.5.2020. u 12:30h | Objavljeno u Našim krajem

Ivanečko Gradsko društvo Crvenog križa primilo je svoju prvu donaciju od 708 kilograma hrane iz IT sustava doniranja hrane. Donacija, u kojoj je bilo 100 kilograma svježeg sira, 600 komada kiselog vrhnja i 500 litara jogurta odmah je podijeljena korisnicima socijalnog programa.

- Radi se o mliječnim proizvodima otkupljenim od strane Ministarstva poljoprivrede, namijenjenim besplatnoj distribuciji, a u sklopu provedbi izvanredne mjere pomoći malim mljekarama s problemima u poslovanju uzrokovanih epidemijom bolesti prouzročenoj koronavirusom. Primljena roba stigla je iz male mljekare, tvrtke Euromilk iz Bedenice – poručila je ravnateljica GDCK Jasminka Ruhek.

Inače, sukladno Pravilniku o uvjetima, kriterijima i načinima doniranja hrane, Crveni križ Ivanec subjekt je koji sudjeluje u lancu doniranja hrane i kao takav je upisan u Registar pri Ministarstvu poljoprivrede.

Programom rada za 2020. jedan od zacrtanih ciljeva ivanečkog Crvenog križa bio je upravo stvaranje uvjeta za primanje donacija hrane, odnosno prikupljanje hrane namijenjene krajnjem primatelju. Uvjeti za primanje donacija stvoreni su uređenjem i prilagodbom prostora i kupnjom hladnjaka. Rashladnu komoru osigurala je i Općina Bednja, čije područje također pokriva Crveni križ Ivanec.