Crazy Hill Trail: Prijavite se za uzbudljivu utrku ludbreškim krajem Foto: TZP Centar svijeta

Crazy Hill Trail: Prijavite se za uzbudljivu utrku ludbreškim krajem

Varaždinske vijesti | 2.3.2024. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Već četvrtu godinu za redom grad Ludbreg, poznat kao "Centar svijeta", i njegova okolica zovu proljeće i postaju jedno od središta rekreacije, aktivnog života i boravka u prirodi.

A za to je zaslužan "Welcome Spring festival" koji će kroz četiri vikenda u ožujku okupiti zaljubljenike u sport i boravak na otvorenom. Tako da tijekom ožujka Ludbreg i dinamični krajolik koji ga okružuje postaje mjesto za niz uzbudljivih, zanimljivih i inspirativnih outdoor događanja, a jedno od njih je Crazy Hill Trail koji će se održati 9. ožujka u organizaciji ŠRD BSV Ludbreg.

Crazy Hill je poznata i popularna trail utrka koja se trči na tri uzbudljive staze koje prolaze kroz prekrasne krajolike ludbreških i kalničkih brežuljaka i šuma. Staze se razlikuju po duljini i zahtjevnosti tako da svi tipovi trail trkača mogu naći izazov koji odgovara njihovim željama i fizičkoj spremi.

Utrka počinje i završava u zelenoj oazi u samom centru Ludbrega, na Otoku mladosti, gdje nakon utrke slijedi druženje i zabava. Crvena (RED) staza duga je 34 km, ima ukupno 1040 m visinske razlike i namijenjena je iskusnijim i naprednijim trkačima. Plava (BLUE), duga 16 km s 415 m visinske razlike i zelena (GREEN) dugačka 10 km i 215 m visinske razlike prilagođene su rekreativcima odnosno natjecateljima željnima dobre zabave uz nešto laganiji izazove.

Sve tri staze su u potpunosti označene, prolaze šumskim putevima i makadamom, a na svakoj od njih organizirat će se punktovi za okrjepu.

- Pa ako želite sudjelovati, pozivamo vas da se prijavite na https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2174 i - vidimo se u Centru svijeta - poručuju iz Turističke zajednice područja Centar svijeta.

Crazy_Hill_Ludbreg_28022024_2.jpg

Crazy_Hill_Ludbreg_28022024_1.jpg