Članovima DVD-a Vinica šest pehara na 4. regionalnom vatrogasnom natjecanju Foto: DVD Vinica

Članovima DVD-a Vinica šest pehara na 4. regionalnom vatrogasnom natjecanju

Varaždinske vijesti | 4.9.2017. u 11:43h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi DVD-a Vinica na subotnjem su 4. regionalnom vatrogasnom natjecanju na kojem sudjeluju članovi dobrovoljnih vatrogasnih društva s područja općina Vinica, Cestica, Petrijanec i Sračinec osvojili čak šest pehara.

Domaćin ovogodišnjeg natjecanja bio je DVD Svibovec Podravski, a ono je održano na nogometnom igralištu u Svibovcu Podravskom. Od rekordnih 40 ekipa koje su nastupile na natjecanju, sedam su činile natjecateljske ekipe s područja općine Vinica. Inače, regionalno vatrogasno natjecanje otvorio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec, a otvorenju je nazočio i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

U sklopu regionalnog natjecanja održano je i općinsko natjecanje Vatrogasne zajednice Općine Vinica. U kategoriji djeca 6-12 godina pobijedili su članovi DVD-a Vinica, dok su drugo i treće mjesto zauzele dvije ekipe djece DVD-a Donje Vratno. U kategoriji muških "A" ekipa pobijedila je ekipa DVD-a Vinica, drugo mjesto osvojili su članovi DVD-a Donje Vratno, a treće mjesto pripalo je ekipi DVD-a Gornje Ladanje.

U kategoriji muških "B" ekipa, s područja VZO Vinica nastupila je samo ekipa DVD Vinica "B" pa su ujedno članovi DVD Vinica i pobjednici natjecanja.

No, odlične rezultate postigli su članovi DVD-a Vinica u ukupnom poretku 4. regionalnog natjecanja gdje su u svim kategorijama osvojili pehare. U kategoriji djeca 6-12 godina, ekipa DVD-a Vinica osvojila je treće mjesto i pehar na 4. regionalnom natjecanju, pa se nadaju i dobrom rezultatu na županijskom natjecanju koje će se održati 17. rujna u Lepoglavi. Muška "A" ekipa osvojila je pehar i drugo mjesto u ukupnom poretku na 4. regionalnom natjecanju u svojoj kategoriji, dok je najstarija ekipa DVD-a Vinica, muška "B" ekipa, u kojoj se natječu vatrogasci stariji od 30 godina uvjerljiv pobjednik natjecanja u svojoj kategoriji jer su drugoplasiranu ekipu prestigli za više od 35 bodova.

Ovim su rezultatima članovi DVD-a Vinica postigli izniman uspjeh osvojivši ukupno šest pehara. Na ovom su natjecanju ujedno ostvarili jedan od najboljih rezultata u dugogodišnjoj povijesti društva.

Označeno u