Članovi KUD-a Toplice spremni za gostovanje u Ohridu

VV | 19.8.2022. u 17:02h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Članovi KUD-a Toplice iz Varaždinskih Toplica 18. kolovoza odradili su posljednju probu prije putovanja u Makedoniju, ovaj put malo drugačiju jer se proba održala na Trgu Republike Hrvatske.

Proba je zaokupila pozornost prolaznika, domaćih, ali i turista, koji su sa znatiželjom promatrali i fotografirali veselu koreografiju.

U sklopu petodnevnog gostovanja u makedonskom Ohridu, na koje kreću u ponedjeljak, KUD Toplice će nastupiti na Međunarodnom festivalu folklora Kostoski, gdje će predstaviti djelić bogate kulturne baštine topličkog kraja i Varaždinske županije.

Iz KUD-a ističu da će to biti prvo duže gostovanje nakon više od 20 godina te se nadaju da će ih biti još mnogo. Isto tako nadaju se i dolasku novih članova, a pozivaju i bivše članove da se ponovno pridruže KUD-u. Predsjednica KUD-a Silvia Matkun posebno je izrazila zahvalnost donatorima:

- Zahvaljujemo Gradu Varaždinske Toplice i svim donatorima, bez čije pomoći ne bi mogli ostvariti ovo putovanje. Također bih željela istaknuti da će nam se na gostovanju i nastupu pridružiti i naša aktivna članica, gradonačelnica Dragica Ratković.

Kako je bilo na probi, pogledajte u fotogaleriji...